Cesur ve yalın tasarımıyla duyguları harekete geçiren yeni Opel Astra, 25 kişilik çekirdek bir ekip tarafından üç yılda geliştirildi. Ekip üyelerinin yarısının kadın olması da altıncı nesil Astra’nın mükemmelliğinin altında yatan en büyük sebep olarak dikkat çekiyor.
Opel, popüler modeli Astra’nın altıncı neslini yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Cesur ve yalın tasarımıyla duyguları harekete geçiren yeni Opel Astra, 25 kişilik çekirdek bir ekip tarafından üç yılda geliştirildi. 25 kişilik ekibin yarısının kadın olması da yeni nesil Astra’nın mükemmelliğinin sırrını oluşturuyor.
Alanında uzman ekiplerin başarısı
Yeni nesil Astra’nın kusursuz ve sınıfında fark yaratan bir model olmasında kadınların emeği oldukça fazla. Yeni Astra’nın yaratılma aşamasında kalite kriterleri Zuzana Majorova tarafından yönetilirken, tamamen dijital Pure Panel kokpitin geliştirme sürecini ise Haiyan Yu yönetti. İç mekân renklerinin ve malzemelerinin tasarımı büyük ölçüde Ilka Höbermann ve ekibi tarafından belirlendi. Başmühendis Marielle Vogler tarafından yönetilen araç geliştirme süreçlerinde ise kalite algısına önem verildi.
Alman, ulaşılabilir ve heyecan verici
Yeni Astra, daha önceki Opel modellerinden farklı bir şekilde geliştirildi. Gelişim aşamasında kalitenin yanı sıra, duygulara daha fazla hitap eden bir otomobil tasarlandı. İster görsel ister işitsel, isterse dokunsal uyaranlar olsun yeni Astra, tüm duyguları harekete geçirerek otomobil tutkunlarının maksimum sürüş keyfi yaşamasını sağlıyor. “Uluslararası bir ekip bir araya gelerek, son derece şeffaf ve uyumlu bir süreçle yeni nesil Astra hedefini hayata geçirdi” sözleriyle değerlendirmesine başlayan Başmühendis Marielle Vogler, “Kişisel hırsla olumlu duygular uyandırabilecek bir otomobil yaratamazsınız. Sonucu kadın faktörü değil, iş birliği, etkileşim ve dolayısıyla nihai ürünü daha iyi yapan çeşitli beceri ve yetenekler belirler” dedi.
Altıncı nesil Astra’nın üretim sürecinde uygulanan paradigma değişikliği, markanın 2018 yılında başladığı geliştirme süreciyle de yakından ilgili. Tasarım, pazarlama ve mühendislik alanlarından uzmanlar, Opel’in Alman, ulaşılabilir ve heyecan verici olma değerlerini tasarım dili, teknoloji ve araç içeriği ile birleştirip hayata geçirmek üzere sürece dahil oldu. Bu başarılı ekibin çalışmaları sonucunda cesur ve yalın Opel tasarım felsefesi doğdu. Bu sayede çok özel bir karaktere sahip Astra yaratıldı.
Mükemmel dokunuşlar
Yeni Astra’yı bu kadar çekici kılan sadece profilindeki net çizgiler değil, aynı zamanda bu çizgiler ile karşı tarafta oluşturduğu güven duygusu. Marielle Vogler güven konusunu, “Anne veya baba olarak çocuğunuzu koltuğa oturtup kapıyı kapattığınızda, kendinizin ve ailenizin korunduğunu bilmek istersiniz” sözleriyle açıklıyor. Beş kapılı Astra’nın ön tarafı gibi arka tarafında da mükemmelliğin başka bir örneği bulunuyor. Yeni Astra’yı geliştiren ekip, bagaj açma mekanizmasını Opel logosuna entegre ederken, bagajı açmak için dokunulan “Şimşek” logosuyla birlikte güç birliği tetikleniyor. Astra ayrıca, C sütunundaki “solungaç” şeklindeki tasarım detayıyla markanın efsane modeli Opel Kadett’e de gönderme yapıyor.
Görsel detoks
Yeni nesil Astra’nın iç mekânında yaşanan zamanda sıçrama, ‘kalite algısıyla’ bağlantılı. Direksiyon başına geçen sürücü, kendini iyi hissediyor. Bu rahatlık hissi, iç mekânın temel unsurlara indirgenmesiyle elde ediliyor. Geliştirme ekibi bu durumu “Görsel Detoks” olarak tanımlıyor. Tamamen dijital Pure Panel sayesinde analog ekranlar artık geçmişte kalırken, bunun yerini yeni insan makine arayüzü alıyor. Bu teknolojik devrimin yanı sıra bazı fonksiyonların düğmelerle sağlanmış olması da Astra’nın kullanım kolaylığı yönünü destekliyor. Sürücü temiz havaya ihtiyaç duyduğunda sadece “Max AC” düğmesine basarak klimanın anında maksimum güçle çalışmasını sağlıyor.
İç mekân sesleri yeniden tasarlandı
Yeni nesil Astra’yı geliştiren ekip, bütünsel olarak hoş bir atmosfer yaratmak için güvenlik özelliklerinin izin verdiği oranda yeni Astra’ya özel sesler ekledi. Sinyal verildiğinde duyulan ritmik ses veya emniyet kemeri uyarısı gibi iç mekân sesleri tamamen yenilendi. Ekip, önceden hazırlanmış seslerin yeterince kişisel olmadığını düşündü ve bu sebeple bir müzisyen kayıt stüdyosunda yaylı ve vurmalı çalgılarla ses dizileri kaydetti. Böylece yeni Astra’nın iç mekân sesleri sıfırdan tasarlanmış oldu.