Yeni Nokia XpressMusic telefon geliyor!

nokia

HMD, yeni bir Nokia telefonla boy göstermeye hazırlanıyor. Durun, hemen heyecan yapmayın. Bu bir akıllı telefon değil. Eski tipte, fiziksel tuşlara sahip, featured phone olarak da bahsedilen telefonlardan. Nokia TA-1212, yani yeni Nokia XpressMusic telefon, bir süre önce sızdırılmıştı. Yeni gelen bilgiler neticesinde de 3C sertifikası aldı, yani bu telefon bir nevi ete kemiğe büründü diyebiliriz.

Yeni Nokia XpressMusic telefon geliyor! İşte detaylar

Yeni Nokia XpressMusic, yalnızca 2G destekli olarak gelecek. Bazı servis sağlayıcılar artık bunu iptal etse de hâlâ tercih edildiği bir gerçek. Özellikle de gelişmekte olan pazarlar için. 1200mAh pili ve ön kısımda yer alan güçlü hoparlörleriyle saatler boyu müzik keyfi sunabilecek olan telefon, arka tarafında flash ışıklı bir kameraya da sahip.

Yeni Nokia XpressMusic telefon geliyor!

Ürün hakkında biraz daha detay vermemiz gerekirse:

2.4 inç, 240×320, renkli ekran
16MB dahili hafıza + microSD ile 32GB’a kadar yükseltme
0.36GHz, tek çekirdek işlemci
8MB RAM
88 gram ağırlıkta

Nokia XpressMusic ‘in hangi pazarlarda satışa sunulacağı ve fiyat etiketinin ne olacağı henüz belli değil. Genelde bu tip telefonlar Hindistan ve Çin gibi pazarlarda büyük ilgi görüyor. Bazen Avrupa’da da satıldıkları oluyor.

Her ne kadar akıllı telefonlar çok popüler olsa da, bu tip featured telefonların da hem sağlamlık hem de uzun ömürlü pil faktörleri sayesinde hâlâ ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunuyor.

Mohamed Salah, OPPO’ya transfer oldu!