Yeni Nissan Qashqai Her Alanda İddialı!

Release 2014 nissan qashqai front 0

Nissan geçtiğimiz günlerde uzun süredir merakla beklenen Yeni Qashqai modelinin örtüsünü kaldırdı ve markanın yeni yüzünü vurgulayan model güncel tasarımıyla büyük ilgi gördü.

Japon üreticinin tüm dünyada önemli satış rakamlarına imza atan başarılı Qashqai modelinin yeni jenerasyonu ile ilgili detaylar da gün ışığına çıktı.

Selefine göre donanım ve teknolojisinin önemli oranda geliştiği görülen Yeni Qashqai, sahip olduğu çevresel görüş sistemi sayesinde marka tarafından dünyanın en kolay park edilebilen modeli olarak tanımlanıyor. Genellikle çoğu sürücü için özellikle de sıkışık trafikte stres kaynağı haline gelen paralel park sorununu Nissan, Yeni Qashqai’de Nissan Park Assist sistemiyle ortadan kaldırıyor.

nissan x trail 2014

Park Assist sistemi markanın çevresel görüş sistemi (Around View Monitor) ile son derece uyumlu çalışıyor. Park edilecek boşluğu ölçen sistem, direksiyon manevralarını otomatik yaparken, sürücüye ileri ve geri manevralar için komut veriyor. Buraya kadar artık çok sayıda araçta gördüğümüz bir sistemden bahsedebiliriz ancak Nissan’ın akıllı park sistemi aracın gövdesinden sadece 80 cm daha uzun bir boşluğa sorunsuz park imkanı sağlıyor ve bu parkı kuş bakışı olarak orta konsoldaki dijital ekrandan izleyebiliyorsunuz.

Çevresel görüş sisteminin kameraları aracın bagaj kapağı, ön ızgara ve yan aynalarına entegre edilmiş. Tüm görüntüler ana merkezde işlenerek, ortaya 360 derecelik bir görüntü çıkıyor. Bu kamera görüntülerini otomobilin 7 inçlik NissanConnect ekranından izleyebiliyorsunuz.

Yeni Qashqai’ın Türkiye fiyatları 67.000 TL’den başlıyor.

Sanal Gerçeklik Cihazlarına Özel Filmler Çekilecek