Intel’den Yeni Nesil İşlemci

intel

İşlemci devi Intel uzun süredir yeni nesil işlemci üzerinde çalıştığını söylüyordu. Sır gibi saklanan bu çalışmaların geçenlerde sonuna gelindiği söylendi. Şimdi de Intel, 4G LTE işlemci teknolojisinin tamamlandığını ve yeni telefonlarda kullanılacağını söyledi.

İlk 4G LTE yeteneğine sahip olan işlemci, birden fazla bağlantıyı destekleyebiliyor. XMM 7160 adını verdikleri işlemcinin desteklediği bağlantılar arasında en önemlisi 4G LTE bağlantısı. Mobil cihazların bu bağlantı ile ilgili uyumluluk sorunu vardı. Intel bu teknolojisiyle bunu çözmüş oldu. Ancak yine de mobil cihazların 4G LTE bağlantısına bağlanabilmesi için operatör desteğine ihtiyaç duyacak. Şimdi aklınıza şu soru gelebilir. Intel firmasının ilk 4G işletim sistemi bu değildi. Önceki 4G işlemcilerinde ise yaşanan sorunların başında cihazların 3G veya daha düşük 2G bağlantılarını kuramıyordu. Bu işlemcide onlardan birisi mi? Hayır. Çünkü Intel bu hatayı bir nevi onarmak için bu işlemciyi piyasaya sürdü. İşlemcinin çoklu bağlantıları destekler nitelikte olmasının esprisi de budur zaten. İstediğiniz yerden internet alabileceksiniz. Bağlantıda hiçbir sorun yaşanmayacak.

intel

Inter firması bu projesiyle tüm dünyayı hedefledi. Çünkü 4G teknolojisi her yerde yok. Şimdilik ABD içerisinde var. Intel bu teknolojiyi ABD içinde Türkiye içinde pazarlayabilecek. Intel ayrıca ayını teknolojiyi, notebooklar içinde geliştirdiklerini açıkladı. Çok kısa bir zaman içerisinde 4G LTE teknolojili telefon ve notebooklar piyasaya çıkabilir.