Intel Yeni Mobil İşlemci ve LTE Çözümlerini MWC’de Tanıttı

aicha evans Intel XMM 7360 LTE Advanced Solution

Intel CEO’su Brian Krzanich, Dünya Mobil Kongresi’nde aralarında şirketin giriş seviyesi telefonlar, fabletler ve tabletler için ürettiği, yeni düşük maliyetli işlemci (SoC), global bir LTE çözümü, inovatif kişisel bilgisayar deneyimi ve mobil cihazlar ile ağ altyapıları çözümleri konusundaki birçok projeyi açıkladı. 

Tanıtımı yapılan Intel’in giriş seviyesi cihazlar pazarı için ürettiği ilk entegre iletişim işlemci SoC çözümü Intel Atom x3 işlemci serisi ve beş modlu Intel XMM 7360 LTE Advanced çözümü, performans ve dünya çapında çekim alanı için tasarlandı. Buna ek olarak Krzanich, Alcatel-Lucent, Ericsson ve Huawei ile yeni telekomünikasyon, bulut ve veri merkezi hizmetlerine yönelik ağ verimliliğini artıran ve endüstrinin yazılım tanımlı altyapılara geçişini hızlandıran ortak bir girişimle ilgili bilgiler verdi. 

Krzanich, Samsung Galaxy S6 ve S6 edge kullanıcılarının yeniden dahili McAfee VirusScan Mobile teknolojisiyle zararlı yazılım karşıtı çözüme sahip olacağı bilgisini verdi. 

Daha önce kod adı “SoFIA” olarak bilinen Intel Atom x3 işlemci serisi, Intel’in giriş seviyesi tabletler, fabletler ve akıllı telefonlar için ürettiği ilk entegre iletişim platformu olarak öne çıkıyor. 3G ya da 4G LTE bağlantısı ile 64-bit çok çekirdekli Intel Atom işlemcileri bir araya getiren entegre iletişim işlemci; uygulama işlemcisi, görsel algılayıcı işlemci, grafik, ses, bağlantı ve güç yönetimi bileşenlerini tek bir işlemci setinde buluşturuyor. Bu entegrasyon, cihaz üreticilerinin tüm özellikleri barındıran tabletler, fabletler ve akıllı telefonları uygun fiyatlarla giriş seviyesi pazarlarda satışa sunabilmelerine olanak tanıyor. 

Intel, entegre Intel mimarisi ve kablosuz bağlantıların sunduğu faydalarını, Çin ekosistemi de dahil olmak üzere müşterilerine sunuyor. Aralarında ASUS ve Jolla’nın da bulunduğu 20 şirket, Intel Atom x3 tasarımını kullanacaklarını açıkladı. 

Giriş seviyesinden en üst seviyedeki performans ürünlerine kadar geniş bir mobil portföye sahip olan Intel, kendisinin ilk 14 nanometre Intel atom işlemci platformu olan Intel Atom x5 ve x7 işlemci serilerini (kod adı “Cherry Trail) yeni nesil tablet ve küçük ekranlı 2’si 1 Arada laptoplar için tanıttı. Hem Windows hem de Android için 64-bit desteği, Intel Gen 8 grafikleri ve yeni nesil LTE Advanced bağlantıyla bir araya gelme seçeneği veren Intel Atom x5 ve x7 işlemci serileri birçok üst seviye cihazın performansını artıracak. Intel’in “conflict-free” olarak tanımladığı bu işlemciler, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde insan hakları ihlalleriyle ortaya çıkarılan tantal, tungsten ve altın gibi mineralleri barındırmıyor. 

Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Toshiba’nın aralarında bulunduğu markalar ile şimdiden işbirliğine gidildi ve bu platform üzerinden üretilen İlk cihazların bu yılın ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Tüm bunların yanı sıra Intel, üçüncü nesil beş modlu LTE Advanced Kategori 10 modemini de tanıttı. Intel XMM 7360,  3 adet taşıyıcı birleştirme, 450 megabite kadar indirme hızını destekliyor. Kompakt yapısı ve güç tasarrufuyla Intel XMM 7360, akıllı telefonlardan fabletlere ve tabletlerden kişisel bilgisayarlara kadar birçok farklı cihaza uyum sağlayabiliyor. Intel’in LTE çözümleri portföyünü de genişleten ürün, cihaz üreticilerine de birçok farklı pazarda hızla LTE cihazlar üretme fırsatı vererek yeni bir rekabet seçeneği sunuyor. Mobil Dünya Kongresi’nde Intel, uçtan uca Intel teknolojisini kullanarak saniyede 1 gigabitten daha fazla hız sunabilmek için 802.11ad ile LTE’yi bir araya getiren 5G öncesi konsept sistemin de demosunu gerçekleştirdi. 

aicha-evans_Intel_XMM_7360_LTE_Advanced_Solution

Derin hissiyat teknolojisi Intel RealSense, kablosuz şarj ve Intel Security’nin TrueKey teknolojisi ve daha nicesi gibi hem donanımı hem de yazılımı içinde barındıran ürünlerle Intel, teknolojiyle insan etkilemişini artırarak çok daha doğal ve sezgisel deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Dünyanın en ince tableti Dell Venue 8’in başarısının üzerine geliştirilen ve Krzanich tarafından gösterilen Dell Venue 10 tablet, ayrılabilen klavye ve Intel RealSense kamera ile donatıldı. Bireysel ve kurumsal kullanıcıları hedefleyen tabletin kısa süre sonra piyasaya sunulması bekleniyor. 

Buna ek olarak Krzanich’in açıklamasına göre, Samsung ile çalışmalar yürütülerek Galaxy S6 ve S6 edge cihazlarda güvenlik sağlanmasının yanı sıra Intel Security LG Electronics ile de çalışarak kişisel verinin korunmasına yardımcı olmak için işbirliği yapıyor. LG Electronics, LG Watch Urbane LTE üzerinde Intel Security’den McAfee Mobile Security’nin çalışmasını sağlayarak, ihtiyaç halinde cihaz sahibinin cihazı kilitleme, konumunu bulma ve cihazı temizlemesine yarayan çalınmaya karşı önlemler sunacak. LG Android cihaz kullanıcıları, şu anda da cihazlarında McAfee Mobile Security korumasından faydalanıyorlar. 

Krzanich, donanım ve yazılımı standardize edilmiş ağ altyapısına dönüşüm için ve sektörün daha esnek, çevik yazılım tanımlı altyapıya geçişini hızlandırmaya yardımcı olmak için Intel’in sektör liderleriyle işbirliği yaptığını anlattı. Böylece telekomünikasyon ve bulut hizmet sağlayıcıları, ağ verimliliklerini artırarak ve yeni hizmetler sunarak tüketiciler ve işletmelere yeni özelliklerin daha hızlı ulaştırılmasını sağlayacak. Alcatel-Lucent, birçok amaç için kullandığı ve Intel Xeon işlemciler barındıran sunucuları kullanan sanallaştırılmış baz bant ünitesiyle tasarruf ve artırılmış ağ performansı sağlayan sanal radyo erişim ağı (vRAN) çözümünü tanıttı. vRAN bu yıl içerisinde müşterilerin deneyimine sunulacak ve 2016 yılında ticari olarak piyasada olacak. 

Ericsson, telekomünikasyon ve bulut hizmeti sağlayıcılarının daha düşük toplam sahip olma maliyeti (TCO) ve veri merkezlerinde daha esnek ve verimli olmalarını sağlayan yeni nesil veri merkezi platformu Ericsson Cloud System’ı tanıttı. Hem yönetim hem de orkestrasyon yazılmını sunan Intel Rack Scale Mimarisini kullanan şirket; özel, genel, kurumsal ve telekom bulut alan adlarında optimize ve ölçeklenebilir bulut kaynakları kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca Ericsson,  4G ağlar için mobil güvenlikte Intel Security ile çalıştığını duyurdu. 

Huawei ve Intel güçlü bulut çözümleri sunmak için işbirliğine giderek telekomünikasyon hizmet sağlayıcılarının veri merkezlerini dönüştürmesine olanak tanıyacak. Şirketler, Intel mimarisi üzerindeki Huawei’nin FusionSphere çözümünün yeni neslini geliştirecek ve FusionSphere’in ağ sanallaştırma performansını artırmak için Data Plane Development Kit ve Open vSwitch kullanacak. Bu çözümler, güvenli ve ölçeklenebilir yapıda bulut hizmetlerinin sürebilmesi için toplam satın alma maliyetinin en düşük seviyede tutulmasını sağlayacak performansı sunmayı hedefliyor.

Samsung Smart TV’de Çocuklara Eğlenceli Oyunlar