Yeni Mac Pro VR desteği verebilir

Mac Pro

Apple, Mac tarafında henüz sanal gerçeklik teknolojisini desteklemiyor. Ancak çıkan son söylentilere göre firmanın üstünde çalıştığı yeni Mac Pro VR desteği verebilir.

Sanal gerçeklik (VR) söz konusu olduğunda, piyasadaki mevcut gözlük ve donanımları kullanmak için Windows tabanlı bilgisayar kullanmak gerekiyor. Oyun alanında da Sony, Playstation VR‘ı ile yer alıyor. Şimdilik VR desteği sunmayan Apple’nin ileride hem donanım hem de yazılım anlamında bu teknolojiyi destekleyebileceği ileri sürüldü. Yeni Mac Pro VR desteği verebilir.

TechCrunch‘un hazırladığı haberde Apple yazılım şefi Craig Federighi‘nin sözlerine yer verildi. Federighi, Mac Pro’da yer alan GPU’larla ilgili sorulara cevap verdi. Apple, Mac Pro’larını yenileyebileceklerini düşünebileceklerini aktarmıştı. Firmanın yeni bir Mac Pro üzerinde çalıştığı ancak bu cihazın, 2017de gelmeyeceği belirtiliyor. Bu doğrultuda yeni Mac Pro’nun VR teknolojisini destekleyecek güçte bir donanımla gelebileceği düşünülüyor.

Apple’dan sonra VR tarafına baktığımızda pazarın iki büyük oyuncusu HTC Vive ve Oculus Rift’in Apple destekleri bulunmuyor. Oculus tarafından yakın bir zamanda Apple için destek vermeyecekleri açıklaması gelmişti. Firma bunun için doğru makinenin gelmesini beklediklerini vurgulamıştı. Yeni Mac Pro VR desteği sunarsa sanıyoruz ki Oculus’un bahsettiği ‘doğru makine’ olacaktır.

Şimdilik resmi bir açıklama yok. Ancak PC kullanımında Mac tercih edenler VR deneyimi için biraz daha bekleyecek gibi görünüyor.

iPhone 8 böyle görünebilir!