Google Cardboard ses desteği geliyor!

google cardboard ses sdk

Google Cardboard ses desteği ile artık VR (sanal gerçeklik) deneyimi katlanacak. SDK yayınlandı artık top geliştiricilerde.

Google’ın 2013 yılında duyurduğu Cardboard projesi halen büyük ilgi görüyor. VR konusunda yeni bir çağ açan Google, kartondan imal edilebilecek özel gözlüğü ile kullanıcılara hatırı sayılır bir sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyor. Ve bu deneyim artık eskisine oranla daha fazla gelişecek.

Google Cardboard ses desteği geliyor!

Temel olarak Google Cardboard telefonu içine alabilecek ve göz hizasında ergonomi sağlayacak kartondan bir gözlük. İçerisinde iki lens dışında bir detayı bulunmuyor. Mıknatıs yardımıyla NFC kontrolü de var ancak bu olmadan bile VR deneyimi yaşatılabiliyor. Görüntü konusu mercek ile sorunsuz halledilebiliyordu ancak ses önemli bir sorun.

Cihaz telefonu içine aldığı için akıllı telefonların hoparlörü VR deneyimini artıracak bir ses sunmak için yetersiz kalıyordu. Kulaklık ise 360 derece ses için asgari şartları sağlıyor. Şimdi artık direkt olarak yazılım tarafından Google bu işe el attı.

Google’ın geliştiricilere özel blog sayfasından Google Cardboard için yeni ses SDK’sı yayınlandı. Bundan böyle artık uzaysal veya 360 derece olarak tanımlayabileceğiniz yeni ses teknolojisi Google Cardboard uygulamalarında kullanılacak. Google Cardboard ses desteği ile daha gerçekçi ve artırılmış VR (sanal gerçeklik) deneyimi sunacak. Bu noktadan sonra geliştiricilerden daha inandırıcı ve etkileyici VR uygulamaları göreceğiz.

Gold Bilgisayar battı mı? İflasın ertelenmesine karar verildi mi?