Yeni iOS 16 güncellemesi için detaylar netleşti

iOS 16 özellikleri

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS güncellemelerine bir yenisi daha eklendi. İşte iOS 16.0.3 güncellemesi ve güncellemenin getirdikleri.

Yeni iOS 16 güncellemesi için detaylar netleşti. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, şu sıralar iPhone 14 modellerinde yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor. Her ne kadar bu sorunların temelinde iOS 16 güncellemesi yatsa da, hataların büyük bir kısmının iPhone 14 modellerinde görülmesi, yeni akıllı telefonun karizmasını fena halde çiziyor. İşte bu nedenle Amerikalı teknoloji devi tarafından kullanıma sunulan yeni güncelleme paketinin önceliği, yeni serideki sıkıntıların giderilmesi oldu. Ancak bu diğer modeller için iyileştirmeler içermediği anlamına gelmiyor.

Apple, 12 Eylül Pazartesi günü iOS 16 ve watchOS 9'u piyasaya sürecek

iOS 16.0.3. olarak isimlendirilen son güncelleme paketine baktığımız zaman, arama ve uygulama bildirimlerinin gecikmesi, kamera açılırken yavaşlama, CarPlay aramalarındaki düşük ses düzeyi gibi sorunların çözümüne odaklandığı anlaşılıyor.

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Yeni iOS 16 güncellemesi için detaylar netleşti

Bununla birlikte iOS 16 güncellemesini alan iPhone kullanıcılarının en önemli şikayetlerinden biri telefonun pil ömrünün kısalması olmuştu. Ancak bugüne kadar paylaşılan güncellemelerin hiçbirinde bu soruna ilişkin bir çözüm üretilmedi.

iOS 16 beta, pil yüzdesi simgesini geri getirecek!

Amerikalı teknoloji devinin stratejisi ise bir süre daha küçük güncellemelerle devam edip bu sırada hem yeni özelliklerini getireceği hem de büyük sorunlarına çözüm bulacağı iOS 16.1. güncelleme paketini kullanıma sunmak.

Bilindiği üzere iOS 16 işletim sistemi sürümü, iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone SE 2020 ile SE 2022 modelleri için kullanıma sunuldu.

Küresel PC sevkiyatları yüzde 15 düştü