Yeni Galaxy A12 Exynos yongasıyla gelecek

Exynos 2100 tanıtıldı! İşte detaylar

Samsung’un yenileyeceği Galaxy A12 modeline ilişkin bazı bilgiler ortaya çıktı. Görünen o ki yeni Galaxy A12 Exynos yongasıyla gelecek. İşte konuya ilişkin detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Samsung yeni modeller üzerinde çalışmaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi, bazı orta segment modellerini yeni isimlerle satışa sunmak yerine, direkt olarak yenileme kararı aldı.

Basit bir şekilde örnekleyecek olursak, geçtiğimiz yıl satışa sunulan A51’in yerini bu yıl A52 modeli aldı. M serisinde de benzer bir yol izlendi.

Fakat giriş seviyesinde yer alan modellerde isim değişimine gidilmeyecek. Aynı A12’de olduğu gibi. Samsung geçtiğimiz yıl satışa sunduğu A12 modelini bu yıl kendi tasarladığı bir yongayla kullanıcıların beğenisine sunacak.

Yeni Galaxy A12 Exynos yongasıyla gelecek

Sızdırılan raporlara göre yeni A12 modeli Samsung imzası taşıyan Exynos 850 yonga setiyle gelecek. 8nm geliştirme sürecine dayanan bu yonga setinde 4 adet 2.0 GHz hızında Cortex A55 çekirdeği yer alacak. Ayrıca 4 adet de 2.0 GHz Cortex A55 yardımcı çekirdek bulunacak.

Samsung’un yeni A12 modelinde damla çentik tasarımına yer vermesi bekleniyor. 5000 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir pil ile gelecek olan modelde 4GB RAM bulunacak. Cihazın minimum 64GB’lık dahili depolama alanına sahip olacağı da sızdırılan bilgiler arasında. Tabi ki şimdilik bu özelliklerin sızıntı aşamasında olduğunu da unutmamamız gerekiyor.

Google Android 12 ile oyun deneyimine odaklanacak