Exynos 8870 diğer markalara da gelecek!

samsung

Exynos 8870 diğer adıyla Samsung M1 işlemcisi diğer markalar tarafından da kullanılacak. Samsung, Qualcomm’a rakip oluyor.

Exynos serisi işlemcileriyle de tanıdığımız Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, yeni yongasıyla sıkça gündeme geliyor. Firma şimdi diğer üreticilere de bu yongayı satacak.

Exynos 8870 Meizu gibi üreticilere satılacak

Güncel amiral gemisi Galaxy cihazlarda kullanılan Exynos 7420 yongası, Samsung’tan sonra bazı üreticilere de satılmıştı. Örnek vermek gerekirse 7420 serisini Meizu Pro 5 modelinde de görmüştük. Şimdi ise Samsung yeni nesil işlemcilerinden birini daha satışa çıkacak.

Şu sıralar Exynos 8890 ile gündeme gelen firma aynı zamanda daha uygun fiyatlı alternatifler de üretiyor. Exynos 8870 bunlardan bir tanesi. Bu yonga önümüzdeki dönemde duyurularak olan Meizu Pro 6’da da kullanılacak. Yonga üretimi konusunda önemli yatırımlar yapan Samsung, bazı yongaları satışa çıkararak hem kendine gelir elde ediyor hem de mobil işlemci pazarındaki etkinliğini artıyor. Bu durum Samsung’un MediaTek ve Qualcomm gibi devlere rakip olması anlamına geliyor.

Samsung’un böyle bir hamle yapması, akıllı telefon sektöründeki payının giderek artacağı anlamına geliyor. Zaten ekran ve depolama yongaları konusunda oldukça popüler olan firma şimdi mobil işlemcilerle de pazardaki hakimiyetini artıracak. 2016 yılının ikinci çeyreğinden itibaren markası Samsung olmayan akıllı telefonlarda da Exynos işlemciler göreceğiz.

Windows Phone’un ABD’deki Pazar payına ne oldu?