Android yeni Emoji desteğine SwiftKey ile kavuştu!

Android yeni Emoji

Android yeni Emoji ifadelerine kavuştu. Ancak bu üreticiler sayesinde değil, SwiftKey sayesinde oldu.

Geçtiğimiz yılın son aylarda Unicode güncellemesiyle yaklaşık 200 adet yeni Emoji karakteri duyurulmuştu. iOS işletim sistemli cihazlara anında gelen bu güncelleme, yaklaşık bir ay sonra Nexus cihazlara Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesiyle dağıtılmıştı. Şimdi ise tüm cihazlarda kullanmak mümkün.

Android yeni Emoji karakterleri ile karşımızda!

Google Play Store’da en sevilen üçüncü parti klavyelerden biri olan SwiftKey, Android 6.0.1 Marshmallow ile gelen Emoji karakterlerini destekleyen bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile tüm SwiftKey kullanıcıları aynı Emoji karakterlerini kullanabilecek. Yaklaşık 180 adet yeni Emoji karakteri ve SwiftKey klavye uygulamasına ait olan 5 yeni tema geldi. Ücretsiz olarak dağıtılan SwiftKey uygulaması, üreticilerden hızlı davranarak diğer klavye uygulaması karşısında önemli bir avantaj elde etti. Türkçe dil desteği de bulunan uygulamayı Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bahsedilen bu 200’e yakın Android yeni Emoji karakterleri şimdilik sadece Nexus cihazlarda kullanılabiliyor. Ancak SwiftKey klavyeyi indirirseniz siz de yeni karakterleri kullanabilirsiniz. Böylelikle telefonunuzun marka ve modeli ne olursa olsun, üreticilerin yayınlayacağı güncellemeyi beklemeye gerek kalmıyor. Bu yenilik SwiftKey’in resmi blog sayfasında duyuruldu. Yeni karakterlerden bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

Google Play Store üzerinden SwiftKey klavye uygulamasını indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Android yeni Emoji

En çok indirilen Google Cardboard uygulamaları