MasterCard’ın Yeni Hizmetiyle Tüm Ödemeler Güvende

mastercard

MasterCard, ödeme işlemlerinin ve bankaların siber saldırılara karşı korunması için yeni çözümünü duyurdu. SafetyNet adındaki yeni güvenlik ağı, ödeme yapılan cihaz ya da ödemenin yapıldığı yer fark etmeksizin tüm ödemelerin güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

MasterCard, ödeme işlemlerinde bankaların siber saldırılara karşı savunmasını güçlendirmek üzere geliştirilmiş SafetyNet’in faaliyete geçtiğini duyurdu. SafetyNet, MasterCard’ın dünya genelindeki ödeme ağının gücünü kullanıyor. Potansiyel siber dolandırıcılık işlemlerini eş zamanlı tespit edebilen sistem, ödemelerin yapıldığı kurumlar farkına varmadan saldırıyı engelleyebiliyor. Çok katmanlı bir savunma kullanarak tüketicilerin ve bankaların verilerini güvence altına alan SafetyNet, sofistike kredi kartı dolandırıcılık girişimlerini tespit edebiliyor.

mastercard

MasterCard Kurumsal Güvenlik Çözümleri Başkanı Ajay Bhalla SafetyNet lansmanında şunları söyledi:

“Paris’te düzenlenen Dünya Perakende Kongresi’nde, her ölçekten iş ortağımızın ödeme güvenliği hakkında görüşlerini dinledik. Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler, alışveriş sırasında ödemelerinin güvenliğini en büyük öncelik olarak görüyor. Biz de bu nedenler nerede olursanız olun ödemelerin ve kişisel bilgilerin güvende kalmasına odaklanıyoruz. SafetyNet ile, siber saldırıyı bitirecek bir çözümü iş ortaklarımıza sunuyoruz. Dolandırıcılık girişimlerini ve siber saldırıları durdurmak üzere tasarlanmış olan yeni nesil güvenlik çözümümüzle dolandırıcılık/sahtecilik girişimlerini gerçek zamanlı olarak tespit edebiliyoruz. Herhangi bir risk doğmadan SafetyNet’in akıllı teknolojisi söz konusu işlemi reddedebiliyor. Ses ve yüz tanıma gibi biyometrik doğrulama araçları üzerine çalışmalarımızı sürdürerek, dünyanın dört bir yanında güvenlik konusundaki liderliğimizi sürdürüyoruz.”

MasterCard, ödeme güvenliği için çok katmanlı bir yaklaşım ortaya koyuyor. Tüketiciler, kartlarında bulunan EMV çipiyle ya da online işlemlerinde kullanılan SecureCode güvenlik ekranıyla ödemelerini güvence altına alıyor. SafetyNet’in hizmete girmesiyle, MasterCard hem ödeme noktaları hem de bankalar için ödeme verilerini ve işlemleri güvence altına almak üzere teknolojiyi bir adım ileri taşıyor. SafetyNet, bankaların mevcut güvenlik araçlarını tamamlayıcı bir vazife görüyor ve ödeme sistemine yeni bir koruma katmanı ekliyor. SafetyNet teknolojisi, tüm dünyadan farklı coğrafyalardaki farklı ödeme kanallarını takip ederek sofistike algoritmalarla her bir sektör ve iş ortağı için en yüksek seviyede güvenlik desteği sağlıyor. SafetyNet, büyük siber saldırılara karşı bankaların en gelişmiş savunma hattı olarak hem satıcıları hem de tüketicileri koruyor.

Mali-T800 Grafik İşlemcileri Geliyor