Yeni Battlefield oyunu ne zaman çıkacak?

bf1

Electronic Arts ve Dice işbirliği ile geliştirilen Battlefield serisinin yeni oyunu için tarih verildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

EA ve Dice işbirliği ile geliştirilen Battlefield serisi özellikle son oyunu ile oldukça beğeni toplamıştı. Tarihsel olayları film tadında anlatan bir yapıya sahip olan Battlefield1 bizleri 1. Dünya Savaşı’na götürmüştü.

I. Dünya Savaşı’nın en önemli cephelerinden birisi olan Çanakkale cephesi de oyunda yer almış ve ne yazık ki oyunun senaryosu gereği Türk ordusuna karşı savaşmıştık. Hikaye moduyla olduğu kadar online modlarıyla da oyun sevelerin dikkatini çeken Battlefield1, yapımcılarını da devam oyunu için heveslendirmiş görünüyor.

Electronic Arts’ın en yetkili ismi konumunda bulunan CEO Andrew Wilson, firmasının mali çeyrek sonuçlarını açıklarken, gelecek planlarına ilişkin bazı önemli detayları da takipçileri ile paylaştı.

Wilson, BF1 ile muazzam bir başarı yakaladıklarını belirterek yeni oyun için çalışmalara başladıklarını aktardı. EA CEO’su yeni BF oyununun önümüzdeki yıl yani 2018 içerisinde raflardaki yerini alacağını söyledi.

Şimdilik yeni BF oyununun nasıl bir hikayeyi konu edineceği bilinmiyor. Fakat genel kanı Battlefield serisinin de bir süre modern savaşlara bulaşmayacağı yönünde. Zira Activision’da benzer bir karar alarak yeni CoD oyunu ile 2. Dünya Savaşı temasına dönme kararı almıştı.

Muhtemelen yeni BF oyununun konusu da 2. Dünya Savaşı ile ilgili olacaktır. Zira gerek EA, gerekse Dice bu konuda hayli tecrübe sahibiler.