Yeni batarya teknolojisi akıllara durgunluk veriyor: Böylesi ilk defa üretilecek

Yeni batarya teknolojisi

Yeni batarya teknolojisi bugüne kadar hiç yapılmamış türden olacak. Bu teknolojinin türünün tek örneği olması büyük önem taşıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılar.

Yeni batarya teknolojisi her geçen gün daha fazla geliştiriliyor. Bugüne kadar bataryalara çok fazla yatırım yapıldı. Bu yatırımların batarya teknolojilerini önemli bir noktaya taşıdığı biliniyor. Giyilebilir elektronik teknolojisine ilginin artması ise bataryaların çok daha önemli hale gelmesini sağladı.

British Columbia Üniversitesi araştırma ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda batarya teknolojisine yeni bir soluk getirilmesi sağlandı. Ortaya çıkan son detaylara göre bu bataryalar hem esneyebiliyor hem de yıkanabiliyor. Bugüne kadar hiç bu tür bataryalar üretilmemişti.

Yeni batarya teknolojisi giyilebilir teknolojileri destekleyecek

British Columbia Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan açıklamalara göre bu yeni bataryalar giyilebilir pillere sahip olacak. Yani bataryaları istediğiniz şekilde esnetebilmeniz mümkün. Bugüne kadar hiç böyle bir batarya türü denenmemişti.

Yeni batarya teknolojisi

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda bataryaların temel bileşeni olarak çinko ve manganez tercih edildiği söylendi. Çinko ve manganez dioksit küçük parçalara ayrılarak kullanıldı. Hemen ardından bu parçalarla ince ve gerilebilir katmanlar oluşturulması sağlandı. Polimerle birlikte birleştirilen katmanlar büyük esneklik sunuyor.

iPhone 13 batarya kapasiteleri kullanıcının takdirini kazandı: Sonunda yola geldi

Yeni batarya teknolojisi aynı zamanda su geçirmez bir yapıda olacak. Ayrıca 500 şarj ve boşalım döngüsü süresince toplam kapasitesinin yüzde 75 gibi bir bölümünü devam ettirebiliyor. Bugüne kadar hiç böyle bir teknoloji kullanılmamıştı. Sadece bu bile onu fazlasıyla özel hale getiriyor. Peki siz bu tür batarya çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.