Samsung’dan çığır açacak batarya teknolojisi

samsung 2

Akıllı telefonların en büyük sıkıntısı, bir günü bile çıkartmakta zorlanan pil performansları diyebiliriz. Bu durumda hala batarya teknolojisinde önemli atılımların yapılmamasına bağlanabilir. Özellikle son 10 yıla baktığımızda akıllı telefonların adeta çığır atladığını fakat bataryaların yerinde saydığını görüyoruz. Neredeyse seneler önce satışa sunulan Nokia 3310 ile geçtiğimiz günlerde satışa sunulan iPhone X’in aynı batarya teknolojisini kullandığını söylemek mümkün. Neyse ki Samsung bu duruma kökten bir çözüm getirecek gibi duruyor. Zira Güney Koreli teknoloji devinin yeni batarya patenti, gelecek için de ümit vaat ediyor.

Samsung “Graphene Ball” teknolojisini kullanacak

Samsung, yeni patentinde “Graphene Ball” ismini verdiği yeni bir teknolojiden faydalanacak. Ii-ion pillerde kullanılacak olan bu yeni teknoloji sayesinde, pillerin kapasitesi yüzde 45 oranında artarken, şarj süresi ise 5’te 1 oranında kısalacak.

Samsung’un bu yeni batarya teknolojisinin özellikle elektrikli otomobiller için geliştirildiği belirtiliyor. Malum, bir elektrikli otomobilin hızlı bir şekilde şarj olması telefondan çok daha önemli. Tabi bu Samsung’un yeni teknolojisini telefonlarda kullanmayacağı anlamına gelmiyor. Fakat şimdilik önümüzdeki dönemde satışa sunulacak olan Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 gibi modellerde söz konusu batarya teknolojisinin kullanılması pek muhtemel görünmüyor.

Eğer Samsung’un bu yeni teknolojisi hızlı bir şekilde kullanıma sokulursa, gerçek anlamda faydalı olabilir. Fakat pek çok şey gibi sadece patent aşamasında kalırsa, kullanıcılara pek bir fayda sağlamayacaktır.

Galaxy J5 Prime satışa hazır