Yeni Android virüsü kredi kartı bilgilerini çalıyor: Aman dikkat

Meta gözetleme şirketine siber güvenliği

Yeni Android virüsü kredi kartı bilgilerinize çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Peki bunu nasıl gerçekleştiriyor?

Yeni Android virüsü tehlike saçıyor. Günümüzde mobil dünya çok büyük bir öneme sahip. En değerli veriler akıllı telefonlara taşınıyor. Bu durum mobil dünyayı normalden çok daha kritik bir konuma getiriyor. Elbette iş sadece daha hoş tasarıma sahip akıllı telefonlar üretmekle bitmiyor. Aynı zamanda bu cihazların korunması gerekiyor.

Yeni Android virüsü

Bilgisayar korsanları her geçen gün yeni yöntemler geliştirerek kullanıcıları çok daha savunmasız hale getiriyor. Böylece onlara ait bütün verileri hızlı bir şekilde ele geçirebiliyor. Ortaya çıkan yeni detaylara göre joker trojanı yeniden ortaya çıktı. Bu virüs Google Play Store gibi mağazalarda satılan uygulamalarda yer alıyor.

Yeni Android virüsü tehlike saçıyor

Pradeo Security tarafından yayınlanan rapora baktığımızda 100 binden fazla indirilen 4 Android uygulamasında çok büyük bir virüs potansiyeli tespit edildi. Joker trojanı olarak isimlendirilen bu virüs size ait kredi kartı bilgilerini ele geçirebiliyor. Böylece istedikleri gibi harcama yapabiliyorlar.

Yeni Android virüsü

Bu virüsler e-posta adreslerini ve şifrelerini çalma potansiyeline sahip. Böylece sizi ücretli bültenlere abone yapabiliyorlar. Elbette bu ücretli abonelikler yine onların cebine gidiyor. Bilgisayar korsanları hem verilerinizi çalıyor hem de bu veriler üzerinden paranızı alabiliyor.

Yeni yöntem büyük tehlike yaratıyor

Bu yeni yöntem çok ciddi tehlikelere yol açıyor. Joker trojanı her ne kadar Google Play Store gibi platformlarda yer alan uygulamalardan kaldırılsa bile yine de cihazınıza tekrar tekrar bulaşabiliyor. Bu durum sonsuz bir döngü yaratıyor.

Microsoft yeni Outlook Lite Android uygulaması bu ay geliyor

Smart SMS Messages, Voice Languages Translate ve Quick Text SMS gibi uygulamalarda bu virüs tespit edildi. Umuyoruz ki bu tür virüslere karşı daha dikkatli davranabilirsiniz.