Yeni Alienware Aurora R16 ile Tanışın

Alienware Aurora R16

Alienware, Aurora R15 modelini yeniden tasarlayak Alienware Aurora R16’yı piyasaya sürüyor. Akustik ve termal iyileştirmeler içeren ve yerden tasarruf sağlayan bu yeni tasarımla oyuncuların Alienware’den beklediği üstün oyun performansı hedefleniyor.

Alienware Aurora R16 ’ya daha detaylı bakıldığında, onu geliştiren  tasarımcı ve mühendislerin iki ana odak noktası olduğu görülüyor.

Bunlar; performans hedeflerini karşılarken daha sessiz ve daha soğuk bir sistem sağlayan hava akışı verimliliği oluşturmak ve modern hâle getirilmiş, optimize edilmiş ve müşteri ihtiyaçlarını ön planda tutan bir tasarımla Legend’ın Future Minimal anlayışını keşfetmeye devam etmek.

Aurora R16’ya bakıldığunda ilk fark edilen şey, kasanın sol tarafında görüntülenen ve “Stadium Loop” olarak da bilinen oval ışığı. Bu, masaüstünde dikkat çekmek için üzere tasarlanmış görsel ana cazibe merkezi olarak konumlanıyor.

Alienware Aurora R16

Stadium Loop, ana havalandırma deliği çevresi boyunca yanıyor. Bu havalandırma deliği, önceki nesle göre daha büyük bir hava girişi sağlayarak daha verimli hava akışına imkan veriyor. Stadium Loop ışığıysa bir Alienware Legend mirası olarak yerini alıyor.

Stadium Loop sayesinde ve şeffaf yan panel seçeneğiyle Aurora’nın yan tarafını yeni odak noktası hâline getirilmiş durumda. Başka bir deyişle, masaüstünün yandan görülmesi amaçlanıyor. Bu yeni bakış açısı, tasarımın geri kalanında sadeliği artırmaya, genel hacmi küçültmeye ve ön girişten daha fazla hava akışı yönlendirmeye yardımcı oluyor. Daha büyük yan ve üst havalandırma deliklerinin yanı sıra dâhilî kablo yönetiminde yapılan güncellemeleri de içeren bu iyileştirmeyle daha sessiz ve daha serin bir masaüstü için hava akışı verimliliği elde edilebiliyor.

Alienware Aurora R16

Kendi sınıfının üzerindekilere meydan okuyor

Tüm hava akışı verimlilikleri sayesinde Alienware Aurora R16 , hem daha küçük hem de sahip olduğu eşdeğer konfigürasyonlarla önceki aile üyelerinin performansını aşıyor.

Daha geniş bir oyuncu kitlesine hitap edecek konfigürasyon seçenekleriyle Alienware Aurora R16 ‘nın yalnızca etkili bir sürüm değil, aynı zamanda birçok kişi için Aurora deneyimine giriş olması hedefleniyor.

Sıkı kalite ve doğrulama süreci sayesinde, yeni GPU ve CPU’lar zaman içinde kullanıma sunulacak. İlk başta en popüler konfigürasyonlarıyla sunulacak, daha sonra bunları genişletilecek. Aurora R16’nın tasarım, akustik ve termal iyileştirmelerinden heyecan duyuyor ancak önde gelen kartların sunduğu performansı arıyorsanız, R16’nın yıl sonundan önce piyasaya sürülen en güçlü masaüstü bilgisayar olması hedefleniyor.

Command Center 6.0

Aurora R16, Alienware’in yeni Alienware Command Center’a sahip ilk masaüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor. Alienware Command Center, oyuncuların oyuna özel profiller ve temalar, aydınlatma, makrolar, ses vb. oyun için kritik olan ayarlara hızlı bir şekilde erişmelerini sağlayan merkezî bir kontrol paneli. Oyuncular, üç aydınlatma bölgesinde 16,7 milyon renk arasından seçim yapabiliyor ve kişinin tercihine uyum sağlayan, kişiselleştirilmiş bir deneyim için tüm Alienware ekosistemine genişletebiliyor.

iPhone 15 yeni bir kamera sensorune sahip olacak