Japonlardan Yeni Bir Akıllı Ürün Daha

japon

Akıllı ürün piyasasında rekabet giderek kızışıyor. Her marka kendi akıllı ürünlerini piyasaya sürdük.e, tüketiciler açısından da hangisinin daha uygun ve iyi olduğu sorusu başlıyor. Bunun cevabını vermek de kolay değil. Google Glass gözlüğüne Samsung bir alternatif üretecekken, şimdi de Japonlar daha değişik bir gözlükle, piyasada ki akıllı gözlük alternatifini arttırmayı sağlayacaklar.

Google Glass, piyasaya çıkalı baya oldu. Şu aralar rüzgarı ülkemize uğramasa da, Avrupa ve Amerika ülkelerinde Google Glass marka gözlük kullananlara rastlamak mümkündür. Hatta geçenlerde bir kişi ABD içerisinde trafikte yol alırken, Google Glass ürününü kullandığı için cezayı aldı. Gerekçe ise kendi güvenliğini ve başkalarının güvenliğini tehlikeye atmak. Tarafikte elektronik alet kullanmak. Her ne kadar sürücü gözlüğün aktif olmadığını polise anlatmaya çalışsa da, cezadan kurtulamadı. Neyse biz ürünümüzü tanıtalım. Ürün menşei Japonya.  İsmi ise Neurocam. iPhone ve kafa bandından oluşan bir ürün. Bu cihaz kulağınıza takılıyor. Görüş açınızda ki her şeyi çekebiliyor. Ancak her şeyi çekebilme özelliğini ayarlıya biliyorsunuz. Yani ürün, EEG taramaları yaparak, beyninizde ki algıları kontrol ediyor. Böylece o anda ne ilginizi çektiyse ürün o sırada kayda giriyor.

japon

Neurocam ürünü bunu yaparken EEG dalgalarına 1’den 100’e kadar bir değer biçiyor. Eğer EEG dalgaları, bir yerde 60 seviyesine ulaştıysa, ilginizi çeken bir şeyler olduğu anlamına geliyor. Bundan sonra kamera otomatik olarak aktif oluyor. 5 saniyelik Gıf formatında resimler hafızaya alınıyor. Böylece ilginizi çekenleri görebiliyorsunuz. Japonya da bu projeyi destekleyen onlarca şirket var. Ürün daha cazip hale getirilip, kısa sürede piyasaya sürülecek.