Aklınızı Okuyan Gözlükler Geliyor

ION Gozluk

Google Glass’ dan sonra bu alandaki ilk girişim olacak olan ION akıllı gözlükler geliyor. Google Glass gibi küçük bir ekranı olmasa da, işlevselliği ile ön plana çıkıyor.

Artık yaşamımızın önemli bir parçasını kaplayan giyim tarzımızın da tamamiyle teknolojiye dönmesi ile birlikte firmalar yeni arayışlara girdi. Google’ ın başı çektiği akıllı gözlük teknolojisinde, Google Glass’ dan sonra ION akıllı gözlükler de geliyor.

Yeni çıkan akıllı gözlükler, akıllı telefonlar ile bağlantılı olacak ve oldukça işlevsel özellikler sunacak. Akıllı gözlük kulvarında ise başı çekecek iki firma Google ve ION olacak. ION’un Google Glass gibi küçük bir ekranı yok ancak akıllı telefonu kontrol edebilmemizi sağlayan teknolojisinin yanı sıra, gelen aramları görebilmenizi sağlayan LED ışık sistemi de bulunuyor. Aynı zamanda mesajları, sosyal bildirimleri ve daha bir çok şeyi de kontrol edebileceğimiz bu gözlük ile bildirimleri asla kaçırmayacağız.ION Gozluk

ION’ un dikkat çeken özellikleri arasında ise teknolojiyi daha fazla kontrol edebilmenizi sağlaması ve akıllı telefon ile haberleşip, her iki üründen birini kaybetme olasılığımızı sıfıra indirmesi.

Henüz proje aşamasında olan ION gözlüğün gerçeğe dönüştürülmesi için ciddi bir çaba sarfediliyor ve hedef olarak 150,000 yatırım olduğu belirtiliyor.