Yapay zeka tarafından oluşturulan profiller ile dolandırıcılık arttı

Yapay zeka tarafından oluşturulan profiller ile dolandırıcılık arttı

Yapay zeka günden güne gelişiyor. Bir araştırmaya göre AI ile oluşturulan suratların gerçek suratlardan daha inandırıcı olduğu keşfedildi. İşte detaylar.

Yüzleri analiz etmede iyi olduğunuzu düşünseniz bile, araştırmalar birçok kişinin gerçek yüz fotoğrafları ile bilgisayarda oluşturulmuş görüntüleri güvenilir bir şekilde ayırt edemediğini gösteriyor. Yapay zeka, gerçekte var olmayan insanların yüzlerini oluşturma konusunda oldukça başarılı. Bu kapsamda o derece ki gerçek suratlarla ayırt edilemeyen bir performans dahi sergiliyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan profiller ile dolandırıcılık arttı

Son zamanlarda, bilgisayar tarafından oluşturulan bir profil resmine sahip sahte bir LinkedIn profili,  ABD yetkilileri ve ağ platformundaki diğer etkili kişilerle başarılı bir şekilde bağlantı kurduğu için haberlere konu oldu. Karşı istihbarat uzmanları, casusların sosyal medya üzerinden yabancı hedefleri hedef almak için rutin olarak bu tür resimlerle hayalet profiller oluşturduğunu bile söylüyor.

Bu derin sahtecilikler günlük kültürde yaygınlaşıyor, bu da insanların pazarlama, reklamcılık ve sosyal medyada dolandırıcılık konusunda daha fazla dikkatli olmasını gerektiriyor. Görüntüler ayrıca siyasi propaganda, casusluk ve bilgi savaşı gibi kötü amaçlar için kullanılıyor. Yapay zeka son derece gelişti ancak bu durum her zaman iyi sonuçlar doğurmuyor. Şimdi ünlülerin seslerine benzeyen ses klipleri de oluşturularak ırkçı ve hoş olmayan söylemler de yayılmaya başladı. Şirketler bu durumların önüne geçmek için aktif adımlar atmaya başladıklarını da bildirdi.

Paycell, Alternatif SuperApp ile ortaklık anlaşması imzaladı