Yandex navigasyon aramaları büyük düşüş yaşadı

Yandex Akıllı Asistanı Alisa

Dünya genelinde duyurulan evde kal çağrılarından sonra Yandex navigasyon aramaları büyük düşüş ile karşı karşıya kaldı. Bu düşün özellikle de eczane ve diğer market alışverişlerinden kaynaklı olduğu düşünülüyor.

İnsanlar virüs salgını nedeniyle evlerinden çok fazla uzağa gitmiyor. Dışarıya çıksalar bile sadece birkaç metre öteye gidip geri dönüyor. Bunu yapan kişiler daha çok market alışverişi için böyle bir şey gerçekleştiriyor. Yandex verilerine yansıyan ayrıntılara göre, Türkiye’de birçok kişi artık market gibi yerlere bile gitmiyor.

Yandex navigasyon verileri her şeyi gösteriyor

Yandex navigasyon uygulaması ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda restoran ve lokanta aramalarında yaklaşık olarak %89 gibi bir düşüklük ortaya çıktığı görülüyor. Bundaki en önemli etken hiç şüphesiz evde kal çağrılarının sonuç bulmasıdır.

Yandex Phone

Günümüzde navigasyon uygulamaları çok büyük bir yer kaplıyor. Gitmek istediğiniz en küçük yerde bile navigasyon ile birlikte rahatlıkla adres bulmak mümkün hale geliyor. Ancak şimdilerde insanlar çok fazla dışarıya çıkmadığı için bu tür navigasyon aramaları da yapılmıyor. Bu durumun en çok yansıdığı bir diğer alan ise hiç şüphesiz marketler oldu. Market aramalarına yaklaşık olarak %61 civarında azalma olduğu görülüyor.

Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

Eczane aramalarında ise %46 oranında düşüş yaşandı. Yandex navigasyon sonuçlarına bakıldığında neredeyse bütün sektörlerde belirli miktarlarda azalma ortaya çıktığı görülüyor. Sizce navigasyon uygulamaları tekrar ne zaman eski kullanım oranına kavuşur. Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.