Yahoo, satın alma tekliflerini 11 Nisan’da kapatıyor

yahoo

Markasını satışa çıkarma kararı alan Yahoo, potansiyel müşterilere gönderdiği mektupta, 11 Nisan’ın teklifler için son gün olduğunu belirtti.

Mektupta yer alan ifadelere göre Yahoo, potansiyel müşterilerinden 11 Nisan’a kadar Yahoo’nun hangi bölümlerini satın almak istediklerini ve hangi fiyatı teklif ettiklerini bildirmelerini istedi. Ardından Yahoo yöneticilerinin yapacağı değerlendirme ile olası müşterilerle masaya oturulacak ve gerekirse bir açık arttırma ile hangi bölümün kim tarafından satın alınacağı kesinleştirilecek.

Yahoo ayrıca, satın alma sonrasında yaşanacak uluslararası onay prosedürleri hakkında da detaylı bilgi vererek müşterilerin bu süreçlere hazır olmasını istedi.

Jul 07, 2008 - Mountainview, California, USA - MARISSA MAYER, VP of Search and User Experiences, Google is photographed on the Google campus in Mountainview, CA on July 7, 2008. From the high-tech scene, there has risen a new crop of accomplished female C

Şimdilik 40 firma, fiyat teklifi vermek için Yahoo’nun finansal bilgilerini ve şirketin ticari operasyonları hakkındaki detayları görmek için gizlilik anlaşmasını imzalamış durumda. Bunlardan kaçının fiyat teklifi vereceği ise şimdilik belli değil. Ancak Verizon ve AT&T gibi dev iletişim şirketlerinin Yahoo’nun peşinde olduğu biliniyor. Ancak Microsoft’un da olası müşteriler arasına girdiği bilgisi de yer alıyor. Microsoft eğer Yahoo’yu satın alacak olursa, Google ile rekabetinde çok önemli bir silaha sahip olacak.

Yahoo’nun satış için istediği rakam ise 10 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

 

DARPA yapay zekalı radyolar geliştirecek