Xperia’larda Uygulamalar SD Karta Taşınabiliyor

SonyXperiaZ

Giriş ve orta seviye Xperia cihazlara Kitkat güncellemesi ile gelecek özellik oldukça yararlı olması ile dikkat çekiyor. 

Sony orta seviye cihazları arasında yer alan  Xperia T2 Ultra için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini dağıtmaya başladı. Yapılan güncelleme cihaza yeni işletim sistemi sürümünün yanında sistem güncellemesi ve özel Sony uygulamaları getiriyor. Güncelleme ile birlikte gelen en dikkat çekici özellik ise uygulamaların dahili hafızadan, harici hafızalar olan micro SD kartlara taşınabilmesi.

 

gsmarena_001 (2)

 

Xperia cihazlara yapılan güncelleme ile gelen uygulamaları micro SD karta taşıma işlemi için izlemeniz gereken adımlar şöyle; Öncelikle Ayarlar menüsünden uygulama yöneticisine giriyorsunuz. Buradan bir uygulama seçtiğiniz anda “Move” yani taşı seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği kullanarak uygulamalarınızı micro SD kartınızda muhafaza edebilirsiniz. Yeni eklenen bir sütunda da micro SD kartta bulunan uygulamalarınızı görmeniz mümkün.

Sony cihazlara özel olan uygulamaların SD karta taşınabilme özelliği özellikle dahili hafızası kısıtlı olan orta ve alt seviye cihazlar için büyük önem taşıyor. Çünkü önceden bu cihazlarda SD kart desteği olsa bile uygulamaları yalnızca dahili hafızada tutabiliyordunuz.

Sony, Kitkat güncellemesi ile getirdiği bu özelliği üst seviye modelleri olan Xperia Z cihazlarına getirmeyi düşünmüyor. Özellik daha çok orta ve alt seviye akıllı telefonlar için planlanıyor.

Son olarak Xperia M2 ve Xperia E1 modellerine Kitkat güncellemesi gelmesi bekleniyor. Bu cihazlara güncelleme gelmesinin ardından SD karta taşı özelliği yüksek ihtimalle gelecektir.

HTC One mini’ye Sense 6 Güncellemesi