Xperia XZ2 Compact fiyatı beklenenin altında!

xperia xz2 5

Sony’nin bugün tanıttığı bir diğer model de Xperia XZ2 Compact’tı. Bilindiği üzere Japon teknoloji devi uzun süredir, amiral gemisi modellerinin yanında compact modellere de yer veriyor. Genel olarak bu compact modeller, yonga seti tarafında bir önceki yılın ürününü tercihlerken, temel modelde ise yeni yonga seti tercih ediliyordu. Fakat bu sene tanıtılan XZ2 Compact’ta da aynı XZ2’de olduğu gibi SD 845 yonga seti tercih edildi. Haliyle bu duruma Xperia XZ2 fiyatı üzerinde de etkili oldu. Peki bu compact cihaz bütçeleri ciddi anlamda zorlar mı?

Xperia XZ2 Compact fiyatı o kadar da yüksek değil

Öncelikle ufak bir hatırlatmada bulunalım. Sony gerçekleştirdiği lansmanda tanıttığı iki modelin de fiyatına ilişkin önemli bir detay vermedi. Fakat telefonların tanıtımının akabinde Almanya’daki bazı perakende şirketleri iki modeli de ön siparişe sundu.

Böylelikle Xperia XZ2 ve Xperia XZ2 Compact fiyatı da ortaya çıkmış oldu. Almanya’daki perakendecilere bakacak olursak, Xperia XZ2 Compact fiyatı 600 euro olacak. Bu cihazın XZ2’den 200 euro daha ucuz olacağı anlamına geliyor.

Elbette iki model arasında bazı temel farklılıklar mevcut. Fakat 600 euro bandından SD845 taşıyan bir telefon bulmak da öyle kolay değil. Eğer fiyat 700 euro civarında olsaydı pahalı diyebilirdik. Fakat 600 euro Xperia XZ2 Compact fiyatı için uygun bir meblağ.

Elbette işin bizi ilgilendiren kısmı, bu telefonların ülkemizde kaç TL’den satışa sunulacağı. Bekleyip göreceğiz.

Xperia XZ Compact’a ilk bakış!