Bravia: Xperia XZ Premium gerçekten çok özel

xperia xz premium

Sony’nin Mobil Dünya Kongresi’ne damga vuran yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ Premium neden bu kadar özel? İşte konu hakkındaki detaylar.

Mobil Dünya Kongresi’nin kuşkusuz en gözde cihazlarından birisi de Sony’nin, Xperia XZ Premium modeliydi. Özellikle 4K çözünürlüğündeki HDR ekranıyla dikkatleri üzerine çeken cihaz, fuarın en güçlü telefonu olma özelliğini de taşıyordu. GSMA tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Mobil Dünya Kongresi’nin en iyi telefonu seçilen Xperia XZ Premium’un neden bu kadar özel olduğunu bizzat telefonun yaratıcılarından Bravia ekibi anlattı.

Sony’nin televizyon bölümünü oluşturan Bravia ekibi, Xperia XZ Premium’un geliştirme aşamasında da önemli bir rol üstlenmişti. Telefonun 4K’lık HDR ekranını tasarlayan ekip, bu telefonun neden bu kadar özel olduğu sorusunu da yanıtladı.

4K’lık içeriklerin gün geçtikçe daha da arttığını belirten Bravia ekibi, ekranların kameraların çok gerisinde kaldığını, eski 35mm’lik filmlerin bile rahatlıkla 4K’ya çevrilebildiğini belirttiler.

Bilindiği üzere HDR ekranların en önemli avantajı normal bir ekrana oranla çok daha geniş bir ışık ve renk yelpazesi sunması. Bu sayede SD görüntüde fark edemediğiniz bir detayı HDR görüntüde rahatlıkla fark edebiliyorsunuz.

Bravia ekibi, özellikle Amazon Prime Video gibi servislerin arttığına dikkat çekerek bu şekilde kaliteli video anlayışının da değişeceğini, insanların artık 4K görüntü arar olacaklarını belirtti.

Her ne kadar 4K görüntü işi göze hoş gelse de ne yazık ki bir işin internet hızı boyutu var. Ülkemizdeki malum kotlar ve malum hızlarla 4K film ya da görüntü keyfinin çok da uzun soluklu olmayacağı kesin gibi görünüyor.