Galaxy S8 fiyatı ile el yakacak!

galaxy s8 fiyatı

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8 bu sefer İngiltere’de ön siparişe sunuldu. Galaxy S8 fiyatı adeta dudak uçuklattı. İşte detaylar.

29 Mart’ta düzenlenecek olan özel bir etkinlikle tüm dünyaya tanıtılacak olan Galaxy S8, şimdiden bazı bölgelerde ön siparişe sunulmaya başlandı. Geçtiğimiz gün İngiltere’de saygın bir perakende şirketi olan MobileFun tarafından ön siparişe sunulan Galaxy S8 fiyatı ile şaşkınlık yarattı.

MobileFun, Galaxy S8’in ön sipariş fiyatını tam 799 pound olarak belirledi. Burada can sıkıcı olan şey ise, aynı şirketin Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’i de aynı şekilde tanıtımından önce, doğru fiyatla ön siparişe sunmuş olması. Geçtiğimiz sene MobileFun, MWC öncesinde Galaxy S7’yi 549 pound, Galaxy S7 Edge’i ise 639 pound’tan ön siparişe sunmuştu.

Eğer MobileFun tarafından belirtilen 799 pound’luk etiket fiyatı gerçekten Galaxy S8’e aitse, telefonun global pazardaki etiketi de değişecektir.

Bilindiği üzere Galaxy S8 fiyatı şimdiye kadar hep 799 Euro, Galaxy S8 Plus fiyatı ise 899 Euro olarak lanse edilmişti. Fakat Euro ile Pound arasında önemli bir kur farklı bulunuyor. Basit bir örnekle açıklayacak olursak, Euro şu an ülkemizde 3.94TL dolaylarındayken, Pound ise 4.55TL civarlarında. Yani arada 60 kuruşluk önemli bir fark mevcut. Bu 60 kuruşluk fark iddia edilen fiyatlar üzerinden ülkemizde yaklaşık olarak 540TL’ye denk geliyor ki bu da asgari ücretin 3’te 1’inden fazla demek.

Sonuç olarak Galaxy S8’in fiyatı hakkındaki bilinmezliğin devam ettiğini söylemek mümkün. Yine de biraz daha bekleyip göreceğiz.