Xperia XA1, 10 Nisan’da satışa çıkabilir

xperia

Sony’nin geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı orta segmente hitap eden yeni modeli Xperia XA1 beklenenden daha önce çıkabilir.

Sony, Mobil Dünya Kongresi’nde Xperia XZ Premium’un yanı sıra Xperia XA1 modelini de tanıtmıştı. Orta segmente hitap eden bu model özellikle fiyatı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Japon teknoloji devinin 299.99 dolardan satışa sunulacağını açıkladığı Xperia XA1’in 26 Nisan’da satışa sunulmasının planlandığı belirtilmişti.

Fakat Avrupa’da hizmet veren bazı perakende şirketleri, Xperia XA1’in 10 Nisan’da kargolanmaya başlayacağını duyurdu. Yani şu anda ön sipariş sürecinde olan bu telefonu satın alanlar, Xperia XA1’i 10 Nisan itibariyle kullanmaya başlayabilecekler.

Tabi ki Xperia XA1’in Sony’nin belirttiği tarihten 16 gün önce satışa sunulacak olması kafaları biraz karıştırmış durumda. Japon teknoloji devinden konu ile ilgili bir açıklama gelmemiş olsa da, çıkış tarihinin öne çekildiği tahmin ediliyor.

Az önce de bahsettiğimiz gibi Xperia XA1 orta segmente hitap eden bir model. Gücünü 8 çekirdekli MediaTek işlemcisinden alan telefon, 3GB RAM ile desteklenmiş durumda. 32GB dahili depolamanın yanı sıra MicroSD kart desteğine de sahip olan telefonun en etkileyici yanlarından biri ise sahip olduğu 23 MP’lik kamerası. Exmor RS sensörüne sahip bu kamera, fotoğraf çekmeyi sevenler için son derece iyi bir seçenek gibi görünüyor. 720p çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekranla gelecek olan telefonun ön kamerası ise 8 MP olacak.