Xiaomi yatırımı hakkında Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı: Tüm dünyaya çağrı

Xiaomi, ABD yasağına karşı mahkemeye başvurdu!

Xiaomi yatırımı hakkında ticaret Bakanlığı önemli ifadeler kullandı. Bu ifadelere bakılırsa yetkililer kendilerine fazlasıyla güveniyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Türkiye’de gündem olmayı başaran Xiaomi yatırımı hakkında önemli bazı açıklamalar yapıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından Xiaomi ve Salcomp ile ilgili en son derece önemli ifadeler kullanıldı. Ortaya koyulan bu ifadelere bakıldığında ülkeye güvenin son derece büyük olduğu görülüyor.

Xiaomi gibi akıllı telefon üreticileri her zaman iki önemli faktöre bakar. Bunlardan ilki ucuz işgücü ve diğeri ise büyük pazarlara yakınlık. Çin merkezli akıllı telefon devleri dahil olmak üzere bütün teknoloji firmaları buna özen gösterir. Mesela Apple, Çin ve diğer Asya ülkelerinde üretim yaparak maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan davette bulundu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan dünyadaki tüm şirketlere çağrıda bulundu. Türkiye’nin güçlü beşeri sermayesi ve kritik pazarlara yakınlığı nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Hem teknoloji hem de katma değer yaratmanın son derece önemli olduğu vurgulandı.

Xiaomi yatırımı hakkında

Xiaomi bu tür çağrılara ilk kulak veren şirketler içerisinde yer alıyor. Türkiye’nin ihracatında orta ve yüksek Teknoloji ürünler büyük önem taşıyor. Özellikle yüzde 35,7 gibi bir rakam telaffuz edildi. Yüksek teknoloji ile değerlendirildiğinde ise yüzde 39,1 oranı ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde teknolojide sağlam bir yol geçildiği görülüyor.

Xiaomi Türkiye fabrikası hizmet vermeye başladı

Türkiye’nin aynı zamanda yatırımcılar için cazip olduğunu da vurguladı. Avrupa pazarına yakınlık nedeniyle ülkenin tercih edilebilir olduğunu söyledi. Akıllı telefon şirketlerinin ülkeyi tercih etmesinin nedenlerinden birisi de buydu. Hem Avrupa pazarına yakın olmak hem de ucuz iş gücünden yararlanmak. Peki siz Ticaret Bakanı tarafından yapılan bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?