Bloomberg tarafından görülen mahkeme belgelerine göre, ABD hükümeti, şirketin bu yılın başlarında dava açmasının ardından Xiaomi’yi Trump yönetiminin bloke listesinden çıkarmayı kabul etti. Xiaomi, Ocak ayında ABD’nin sözde Çinli askeri şirketler listesine eklenmişti ve bu, firmaya Amerikan yatırımını engelleyecekti.
Ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri, Xiaomi’yi ulusal yatırım sahnesinden kara listeye alma konusunda büyük bir hamle yaptı. Xiaomi’de sahip olduğu ABD’li yatırımcıları Kasım ayına kadar kendilerini elden çıkarmaya zorladı ve daha fazla yatırım yapılmasını yasakladı. Yasak, Huawei olaylarının ardından ani bir şok olarak geldi. Özellikle Xiaomi’nin kara listeye alınması, şirketin Çin hükümeti ile işbirliği içinde çalıştığına dair benzer şüphelere dayandığının hemen fark edilmesinden sonra gerçekleşti.
Dosyanın bildirildiğine göre, “Taraflar, bu davayı tartışmalı brifinge gerek kalmadan çözecek bir yol üzerinde anlaşmışlardır.” Bloomberg’e göre, diğer ayrıntılar yetersiz, ancak her iki taraf da 20 Mayıs’tan önce yeni bir ortak teklif sunacak. Trump döneminin sonlarında, ABD Savunma Bakanlığı, Xiaomi’yi Çin askeri kontrollü firma ve Çin’in “askeri-sivil füzyon stratejisinin” bir parçası olarak ilan etti. Xiaomi, sadece iki hafta sonra dava ile geri döndü ve iki kurucu ortağının oy haklarının yüzde 75’ine sahip olduğunu ve mülkiyetle herhangi bir askeri bağlantı olmadığını belirtti. En önemli hissedarlarından üçünün ABD yatırım grupları olduğunu ekledi. Mart ayında, bir ABD mahkemesi, Xiaomi’nin büyük olasılıkla tersine döneceğini söyleyerek yasağı geçici olarak durdurdu. Ayrıca, “telafisi mümkün olmayan zararlara” uğramasını önlemek için bir emir çıkardı. Şimdiye kadar, Pentagon, Xiaomi ve Çinli yetkililer henüz gelişme hakkında yorum yapmadı.
ROG Zephyrus S17 tanıtıldı! İnce ve güçlü!