Xiaomi, Türkiye’ye doğru yaklaşıyor

xiaomi 1

Akıllı telefon pazarının son yıllardaki flaş isimlerinden biri olan Xiaomi, dibimize kadar geldi. Çin, Hindistan, İspanya derken, Xiaomi şimdi de Rusya’da mağaza açtı. Üstelik Moskova’da açılan Mi Store, günün 24 saati açık olacak. Oldukça kısıtlı bir ürün yelpazesine sahip olan Mi Store, Çinli üreticinin bu bölgedeki ilk mağazası oldu.

Xiaomi globalleşme çabalarını sürdürüyor

Çin haricinde Hindistan’da da önemli bir pazar payına sahip olan Xiaomi, sektördeki payını arttırmak için daha geniş kitlelere hitap etmek zorunda. Bu da ancak farklı ülkelerde faaliyetlerini arttırmakla mümkün olabilir.

Hali hazırda Xiaomi’nin öyle geniş bir pazar ağının bulunduğunu söylemek doğru olmaz. Çinli üreticinin telefonu bir çok ülkede satılsa da bu satışlar genel itibari ile 3. parti distribütörler aracılığı ile gerçekleşiyor. Dolayısıyla Xiaomi bu ülkelerde resmi bir şekilde bulunmuyor.

Bu durumdan pek de hoşnut olmayan yetkililer, şirketin 2018 itibari ile globalleşme yönünde önemli adımlar atacağını belirtmişti. Bu adımlar yavaş yavaş atılmaya başlandı.

Bu çerçevede Rusya’da bir Mi Store açıldı. Moskova’da açılan Mi Store’un 24 saat boyunca açık olacağı belirtiliyor.

Yeni Mi mağazasında ilk etapta Mi Mix 2, Mi 4K kamera ve bazı Mi ürünleri satılacak. Rusya’da ilk mağazasını açan Xiaomi’nin ilerleyen dönemde bazı Avrupa ülkelerinde de faaliyete geçmesi bekleniyor. Umarız bu ülkeler arasında Türkiye’de bulunuyordur. Bekleyip göreceğiz.

OnePlus 5T fiyatı kesinleşti