Xiaomi Redmi Note 9 tanıtım tarihi açıklandı!

Redmi Note 8

Redmi, yeni telefonu Redmi Note 9 için tanıtım tarihi açıkladı. Türkiye’de çok tutan Note 8 ailesinin yeni üyesi merakla bekleniyor.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz yıl Note 8 ve Note 8 Pro modellerini tanıtmıştı. Türkiye’de büyük beğeni toplayan bu modeller, kamera özellikleri ile amiral gemisi modellerine kafa tutuyordu. Note ailesinin yeni üyesi için bugün Redmi’den sevindiren açıklama geldi.

Redmi Note 9 olarak isimlendirilecek olan ailenin yeni üyeleri 12 Mart 2020 tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte resmen tanıtılacak. Bildiğiniz gibi Redmi 8 modelinde dörtlü kamera kurulumuna yer verilmişti. Bu kameralar dikey olarak telefonun arka sol bölümüne konumlandırılmıştı.

MIUI 12 alacak telefonlar sızdırıldı! Liste çok kabarık!

Note 8 Pro modelinde ise yine dörtlü kamera sistemi kullanılmış ancak bu sefer dikey olarak telefonun orta bölümüne konumlandırılma yapılmıştı. Redmi’nin paylaşmış olduğu tanıtım afişinde Note 9‘da da dörtlü kamera kurulumun yer alacağı açıkça görünüyor.

Bu sefer bu kameralar kare çerçeve içerisinde ikili – ikili şekilde konumlandırılacak. Geniş açı, ultra geniş açı, makro ve derinlik efekti özelliklerine sahip olacak bu telefon, kamera konusunda çok ama çok iddialı olacak gibi görünüyor.

Uygun fiyat politikasını bu yılda da devam ettirecek olan Çinli firma, Snapdragon 730G veya yüksek ihtimalle Snapdragon 765 yonga setine bu telefonlarında yer verecek. RAM konusunda ise 6 GB RAM’i tercih edeceğini düşündüğümüz Redmi’nin, Türkiye’de yine 2.500 TL bandını zorlayacağı söyleniyor.