OPPO Reno 3 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri!

Oppo Reno 3 Pro

Aralık ayı içerisinde Çin’de piyasaya sürülen OPPO Reno 3 Pro nihayet uluslararası pazara da yelken açtı. Ancak iki telefon arasında biraz fark var!

Çin’de piyasaya sürülen telefondan farklı bir OPPO Reno 3 Pro gelmesini bekliyorduk. Kullanıcının tercihine yönelik yapılan değişiklikler uluslararası pazarda ki rekabete farklı bir boyut kazandırmış. En önemli değişiklik Çinli Reno 3 Pro’da kavisli ekran ve ön kısımda bir adet kamera yer alıyordu. Global pazar için sürülen telefonda ize ekran tamamen düz ve ön kısımda 2 adet kamera yer alıyor.

Ön kısımda 6.4 inç büyüklüğünde Süper Amoled FHD+(1080×2400 piksel) çözünürlüğe sahip bir ekran mevcut. Bu ekran Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Her modern telefon gibi OPPO Reno 3 Pro’nun da ön ve arka kısmında bulunan cam ekran çerçevesi ile birbirine tutunuyor. Her ne kadar arka kısım cam olarak gözükse de parlak çerçeve ile birlikte polikarbonat bir yapıya sahip olduğunu belirtelim. Bu da telefonun oldukça hafif olmasına neden oluyor. Arka tarafın negatif özelliği ise diğer cam gövdeli telefonlar gibi kaygan ve parmak izi bırakıyor. Ayrıca Oppo Reno 3 Pro 3.5 mm jak kulaklık girişine sahip.

Instagram şifre kırma (2020)

Görünüşe göre 4000mAh’lık batarya piyasaya çıkan her telefonda standart hale geldi. Bu açıdan Oppo Reno 3 Pro’nun 4025mAh’lık bataryasının ayırt edici özellikli olduğunu söyleyemeyiz. 30W VOOC hızlı şarj 4.0 ile birlikte gelen telefon 30 dakikada %67 1 saat 12 dakikada %100 şarj oluyor. Telefon kutudan Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu yeni  Color OS 7 ile çıkıyor. Android ile önceki versiyonlara göre biraz daha uyumlu olan bu sürüm yine de kullanıcıyı tamamen memnun edecek gibi gözükmüyor.

2.2GHz hızında 8 çekirdekli MediaTek Helio P95 işlemci ile gelen Oppo Reno 3 Pro, PowerVR GM9446 grafik işlemciye sahip. Telefon 8GB RAM, 128GB depolama alanı ve 8GB RAM, 256GB depolama alanı olmak üzere iki farklı seçenek ile satışa sunulacak. Renk olarak  Auroral Blue, Sky White ve Midnight Black tercih edilebilecek.

OPPO Reno 3 Pro Kamera Konusunda İddialı

Telefon kamera konusunda kullanıcıya yeterli tatmini sağlıyor. Oppo Reno 3 Pro’nun ön kısmında 44 MP büyüklüğünde 1080p video kaydı yapabilen bir kamera ve 2MP büyüklüğünde bir adet kamera mevcut. İkinci kameranın ne amaca hizmet ettiği Oppo tarafından açıklanmasa da bu kameranın derinlik sensörü görevi göreceğini düşünüyoruz. Arka kısımda ise f/1.8 diyafram aralığına sahip 64MP çözünürlüğünde bir ana kamera, f/2.2 diyafram aralığına sahip 8MP büyüklüğünde bir yardımcı kamera mevcut. Bu iki kamera dışında 13MP çözünürlüğe sahip kamera sayesinde geniş açı işlevi, 2MP’lik kamera ise derinlik işlevi görüyor.

USB Type-C girişi bulunan telefonda suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunmuyor. Son olarak telefonun Türkiye fiyatı henüz belli değil ancak 3000-3500 TL bandında olması bekleniyor.