Xiaomi Redmi Note 10 modelleri ile ilgili ilk detaylar

Redmi Note 9

Yeni Redmi Note modelleri ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Xiaomi Redmi Note 10 modelleri Dimensity 820 ve 720 yongalarıyla gelecek.

Ülkemizde de hayli popüler olan Xiaomi’nin Redmi Note serisi yakında yeni modelleri ile karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz günlerde Redmi Note 10 modelleri bir performans testinde ortaya çıkmış ve yonga seti kısmen de olsa netlik kazanmıştı.

Benchmark sonuçlarına göre yeni Redmi Note modellerinde MediaTek tarafından üretilen Dimensity 820 yongası yer alacaktı. Geçtiğimiz gün bu yongalara bir yenisi daha eklendi.

Digital Chat Station tarafından sızdırılan yeni belgelere göre Xiaomi Dimensity 820 yanında Dimensity 720 yongasına da yer verecek.

Xiaomi Redmi Note 10 modelleri daha pahalı olacak

Muhtemelen Redmi Note 10 modeli Dimensity 720 ile, Redmi Note 10S ve Note 10 Pro modelleri ise Dimensity 820 ile gelecektir.

Burada bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Xiaomi’nin MeditaTek’in Dimensity serisindeki yongaları kullanmasının temel amacı yeni Note modellerinde 5G desteğine de yer vermek.

Elbette bu 5G desteğinin öyle ya da böyle bir maliyeti olacaktır. Dolayısıyla yeni çıkacak olan Redmi Note serisi modellerin hali hazırda satışta olan Redmi Note 9 serisinden daha pahalı olması da kaçınılmaz diyebiliriz.

Öte yandan dip not olarak hatırlatalım. Ülkemizde hala 5G kullanımı aktif olarak başlamış değil. Muhtemelen başlaması da 2022’yi bulacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

1000 dolarlık Galaxy Tab S7 tanıtıldı