Xiaomi Redmi 108MP’lik kameraya kavuşuyor

Redmi Note 9 kamerası

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi 108 MP’lik kamera kurulumunu uygun fiyatlı Redmi modellerinde kullanabilir. İşte konu ile ilgili detaylar.

Birkaç sene öncesine kadar ismini hayli sınırlı sayıda kişinin duyduğu Xiaomi, şimdilerde global pazarda en çok telefon satan ilk 4 şirket arasında bulunuyor. Elbette sizin de takdir edeceğiniz üzere bu başarı bir tesadüf değil.

Öte yandan Xiaomi’nin diğer üreticiler gibi sürekli reklam yapma gibi bir stratejisi de yok. Örneğin Xiaomi Redmi Türkiye pazarındaki büyüme hızını sürekli reklam yapma potansiyeline borçlu değil. Hatta Çinli üreticinin ülkemizde hiç reklam yapmadan bu kadar geniş kitlelere ulaştığını da söyleyebiliriz.

Peki bunu nasıl başardılar? Aslında gayet basit. Fiyatlarını genel itibariyle ortalamanın altında tutarak. Hali hazırda Xiaomi’nin kendi ürünleri için belirlediği fiyatlar genel itibariyle ortalamanın altında yer alıyor. Hal böyle olunca da herkes fiyat performans ürünü olarak Xiaomi modellerini tercih ediyor. Xiaomi şimdi bu yolda önemli bir adım daha atma peşinde.

xiaomi redmi

Xiaomi Redmi için çok önemli bir adım atıyor

Çinli üretici genel itibariyle üst seviye modellerinde kullandığı 108MP’lik kamera kurulumunu önümüzdeki dönemde Redmi modellerine taşıyacak. Böylece artık uygun fiyata 108MP’lik kameraya sahip cihazlar satın almak mümkün olacak.

Hali hazırda orta segmentte 108MP kamera sahip cihazlar yok değil. Fakat Xiaomi kullanıcılara bu fiyatların çok daha aşağısında bir alternatif sunacaktır. En azından bizim beklentimiz bu yönde.

iOS 14 ile gelen 5 Android özelliği