Xiaomi MIUI 9 Kararlı Sürüm 2 Kasım’da Dağıtılacak

162140zg2ybhpse60tgect.jpg.thumb

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi yeni arayüzünü uzun zamandır test ediyordu. Firma, arayüzünün ne zaman yayınlanacağını da resmi olarak açıkladı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde de özellikle Hepsiburada.com üzerinden çok sayıda kullanıcıya ulaşan Xiaomi, dünya çapında büyük ilgi çekiyor. Çin ve Hindistan pazarlarında büyük hakimiyeti bulunan şirket, çoğunlukla talebi karşılayacak düzeyde üretim gerçekleştiremiyor.

Uygun fiyatlara en yüksek performansı sunan firmanın kendi geliştirdiği ve cihazlarında kullandığı arayüze MIUI adı veriliyor. 8.5 versiyonu global olarak yayınlanan arayüzün yeni sürümü MIUI 9 uzun zamandır beta testlerindeydi. 26 Haziran’da resmi olarak tanıtılan arayüzün aylardır devam eden testleri artık sonlandırıldı. Android Nougat ile birlikte gelen yeni arayüz, bu özelliğiyle işletim sistemi sürümünü de arttırmış olacak. Zira halen bazı Xiaomi cihazlarında Android 6 bulunuyor.

143428i15e69fpvqzvppva.jpeg.thumb

Firmanın Hindistan’daki resmi hesabı üzerinden atılan tweet ile birlikte resmi olarak 2 Kasım tarihinde yayınlanacağı duyurulan MIUI 9’un ilk olarak Hindistan pazarında kullanıma sunulması bekleniyor. Kısa süre sonra ise tüm dünyadaki kullanıcılara güncellemenin gönderilmesi hedefleniyor.

Pek çok farklı yenilikle gelecek yeni işletim sisteminde, ekranı ikiye bölerek iki farklı uygulamayı çalıştırabilme ve akıllı asistan gibi özellikler de bulunacak. Samsung Galaxy S8 ve Huawei P10 gibi üst düzey telefonlardan daha stabil olduğu ve daha az şiştiği söylenen arayüz, akıllı resim arama özelliğine de sahip olacak.

“Stranger Things” karakterleri video oyun dünyasına adım atıyor