Xiaomi MIUI 13 tanıtımı yapıldı: Beklentileri aştı

MIUI 13

Xiaomi MIUI 13 tanıtımı en sonunda gerçekleştirildi. Bu yeni arayüz birçok farklı avantaj sunacak. Hadi gelin Xiaomi tarafından geliştirilen bu yeni arayüz ile ilgili detaylara birlikte bakalım.

Xiaomi MIUI 13 uzun bir süredir bekleniyordu. Bu yeni arayüz Android tabanlı ve akıllı telefonlar ile birlikte tablet modellerinde de kullanılabiliyor. Akıllı telefon devi yaptığı bir lansman ile birlikte hem Xiaomi 12 modelini hem de yeni arayüzünü tanıttı. Genel olarak bakıldığında beklentileri aştığını söyleyebiliriz.

Bu yeni arayüz tasarım, performans ve güvenlik açısından değerlendirildiğinde tam not almayı başarıyor. Ayrıca performans özelliklerine baktığımızda önceki arayüzden daha üst seviyede olduğunu görüyoruz. MIUI 13 ile birlikte büyük bir geliştirme sağlanmış oldu.

Xiaomi MIUI 13 tanıtımı başarılı geçti

Ortaya çıkan son detaylara baktığımızda yeni versiyonun öncelikle performans açısından daha güçlü olduğunu görüyoruz. Amiral gemileri ile kıyaslandığında yüzde 15 oranında daha az kare atlama sorunu olduğu görülüyor. Ayrıca aynı anda 14 uygulama açabilme yeteneğine sahip.

Xiaomi MIUI 13

Şirketin Huawei, Vivo ve Oppo gibi birçok rakibe sahip olduğunu biliyoruz. Bu yeni arayüz rakiplerine karşı önemli ölçüde avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Ayrıca yüz kilidinden de bahsetmek gerekiyor. Bazen yüz kilidi güçlü bir şekilde çalışmıyor. Hatta bir fotoğraf ile bu tür kilit sistemlerini kandırmak mümkün. Ancak yeni arayüz buna engel oluyor.

Xiaomi Samsung’u devirmek için kolları sıvadı

İlk etapta bu yeni arayüzün Xiaomi 12 modeline entegre bir şekilde gelmesi bekleniyor. 2022 yılının ilk çeyreğinde Xiaomi 11 bu arayüz ile tanışacak. Ayrıca tablet modellerinin de aynı tarihte bu güncellemeyi alması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.