Xiaomi Mi Pad 5 Türkiye’de başarılı olabilir mi?

Xiaomi Mi Pad 5, resmi teaserda göründü!

Çin’in yükselen değeri Xiaomi, akıllı telefon ve akıllı saat piyasasındaki hedeflerine yaklaşmasından sonra şimdi de tablet sektörüne göz dikti. Peki uygun fiyatlı bu tablet Türkiye pazarında başarılı olabilecek mi?

Xiaomi Mi Pad 5 Türkiye’de başarılı olabilir mi? Xiaomi, özellikle Huawei’nin Google ambargosu nedeniyle Avrupa ve Amerika piyasasındaki payını önemli ölçüde kaybetmesinin ardından, ondan kalan boşluğu son derece iyi doldurdu. Hem akıllı telefon hem de akıllı saat sektöründe pazar payını günden güne büyüten, özellikle uygun fiyatlı telefon modellerinde Samsung’un alt segmentli modelleriyle kafa kafaya rekabet ederken, bant, bileklik ve saat üçlüsünden oluşan giyilebilir akıllı cihazlar kategorisinde Apple’ı bile geride bırakan Çinli teknoloji devi, şimdilerde gözünü tablet piyasasına çevirdi.

Xiaomi Mi Pad 5 Türkiye’de başarılı olabilir mi?

Bu amacına uygun olarak çıkarttığı kalem ve klavye destekli tablet modeli Xiaomi Pad 5, artık resmen Türkiye’de de satışa sunuldu. Türkiye satış fiyatının 3.999-TL olarak açıklandığı tabletin bu satış fiyatına klavye ve kalemin dahil olmadığını da hemen belirtelim.

xiaomi mi pad 5

Avrupa’da 128GB ve 256GB olmak üzere iki farklı modelle satışa sunulan bu tablet modeli, ülkemizde ise sadece 256GB depolama alanı ve 6GB RAM modeliyle raflardaki yerini alacak.

İşlemci olarak Poco X3 Pro‘da da tercih edilen Snapdragon 860‘ı kullanan Xiaomi, bu tablet modelinde 8.720mAh’lık batarya kullanmış. Bu bataryanın anlamı ise 16 saat kesintisiz video izleme veya 10 saat kesintisiz oyun oynama.

Son olarak tabletin arka yüzünde 13MP ön yüzünde ise 8MP kamera bulunduğunu belirtelim.

Kiralık evler açık artırma ile tutuluyor: Emlakçılar iyice çıldırdı