Xiaomi Mi Note 10 inceleme. İddialı tasarım ve kameralar!

mi1

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi Mi Note 10, dünyanın ilk 1080MP beşli kamera sistemine sahip akıllı telefonu olarak dikkatleri üzerine topluyor. 9.67mm kalınlıktaki tElefon, 208 gram ağırlıkta ve oldukça şık görünüyor. Özellikle ekranın yanlardan kavislendirilmesi, akıllara Samsung’un Edge serisini getiriyor. Hoş bir görüntü sunuyor ve elde tutuşu da rahat. Ek olarak, hem ön hem de arka tarafta Gorilla Glass 5 korumasının kullanıldığını da belirtelim.

Xiaomi Mi Note 10 inceleme. İddialı tasarım ve kameralar!

Telefonda 6.47 inç 3D kavisli Amoled ekran kullanılmış ve bu ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor. Net ve doygun renkler sunarken, hem iç hem de dış mekan kullanımlarında sizi tatmin ediyor. Ek olarak, 398ppi değerdeki ekranda hem karanlık mod hem de okuma modu bulunuyor. Günün değişen saatlerine göre tercih size kalmış. Bir ufak eksi olarak, ekranın kıvrımlı bölümlerinde zaman zaman yansımalar olabiliyor ve bu da görüntü bütünlüğünü olumsuz etkiliyor.

Qualcomm 7 serisinin en güçlü yongası olarak tanımlanan Snapdragon 730G’nin kullanıldığı telefon, az güç tüketerek yüksek performans sunmayı vadediyor. 6GB RAM ve 128GB dahili depolamanın bulunduğu ürün, Android 9 işletim sistemiyle geliyor. Markette yer alan oyun ve uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyorsunuz ve uzun süreli oyun deneyimleri sonucunda cihazda ciddi bir ısınma seviyesi gözlenmiyor.

Xiaomi Mi Note 10 inceleme. İddialı tasarım ve kameralar!

Tabii ki ürünün en dikkat çekici tarafını kameraları oluşturuyor. Mi Note 10’un arka tarafında beşli kamera sistemine yer verilmiş.

108MP ana kamera ile çektiğiniz fotoğrafları daha sonra afiş olarak bastırmanız mümkün.

20MP değerdeki kamerayla da 117 derecede geniş açılı fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz.

5MP telefoto kamera, 10x hibrit zoom, toplamda da 50x dijital zoom sunuyor. Gerçekten ilgi çekici değerler.

12MP değerdeki portre kamerasıyla da bokeh uygulanmış net fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Ek olarak 2x optik zoom kapasitesi de var.

2MP değerdeki kamera ise, makro çekimler için güzel çözümler sunuyor.

Xiaomi Mi Note 10 inceleme. İddialı tasarım ve kameralar!

Optik görüntü sabitleme sisteminin de bulunduğu kameralar, gerçekten pek çok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılıyor. Özellikle gün ışığı performansları iyi. Tabii gece çekim modu da var, ancak bu moddayken kameralar daha fazla işlem yaptığı için yavaşlamalar olabiliyor.
Çekim seçeneklerine baktığımızda, 4K, hızlı çekim, ağır çekim, makro video ve geniş açılı çekim gibi seçeneklerimiz var.

Ön tarafa geldiğimizde ise, çeşitli filtre ve makyaj efektlerinin sunulduğu 32MP selfie kamera sizi memnun edecektir.

NFC ve Bluetooth 5.0 gibi teknolojilere sahip olan telefon, yüz tanıma sistemi ve ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensöre de sahip. İkisi de performanslı çalışıyor.
Ürünün pil kapasitesi ise, 5260mAh ve bu pil, 30w hızlı şarj desteği sunuyor. Üstelik adaptör, kutuda geliyor. Böylece 65 dakikada telefonu tamamen şarj edebiliyorsunuz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

TCL PLEX ile Belgrad Ormanı’nda keyifli bir gün!