Xiaomi Mi Mix Fold için Android 12 güncellemesi geliyor

Mi Mix Fold, Xiaomi’nin ilk katlanabilir akıllı telefonu. Mart 2021’in sonunda açıklandı ve Nisan ortasında satın alınabilir hale getirildi. Tıpkı şimdiki nesil Xiaomi Mix Fold 2 gibi, selefi de Çin anakarasının dışında satılmıyor.

Xiaomi Mi Mix Fold ilk çıktığında Android 11 ile piyasaya sürülmüştü. Cihaz piyasaya sürülmesinden bir buçuk yıl sonra, cihaz nihayet Android 12 güncellemesini alırken güncelleme  V13.1.1.0.SJTCNXM yapı numarasıyla geliyor. Resmi değişiklik günlüğüne göre, güncelleme Android sürümünü 12’ye ve güvenlik yaması seviyesini Ağustos 2022’ye yükseltiyor.

Xiaomi Mi Mix Fold

Cihaz şu anda Xiaomi’nin Android arayüzünün en son sürümü olan MIUI 13’te bulunuyor. MIUI 13, Nisan ayı sonlarında telefon için piyasaya sürüldü.

Başından beri, Xiaomi Mi Mix Fold, Xiaomi’nin diğer telefonlarından daha yavaş yazılım güncellemeleri alıyor. Ancak Ekim ayında MIUI tarihindeki en uzun değişiklik günlüğüne sahip bir güncelleme aldı . Bu özel yazılım güncellemesi, telefonun gerçek kullanıcılarından gelen geri bildirimlere dayalı olarak iyileştirmeler ve özellikler sağladı.

Gelen bilgilerde Mi Mix Fold’un yeni MIUI güncellemelerini almayabileceği söylenmişti ancak firma tarafından bu bilgi yalanlanmıştı. Ancak akıllı telefonun gelecekte Android 13’e mi yoksa en azından Android 12L’ye mi yükseltileceği bilinmiyor.

TECNO ilk dizüstü bilgisayarı Megabook T1’i tanıttı