TECNO ilk dizüstü bilgisayarı Megabook T1’i tanıttı

t22

Dizüstü bilgisayar piyasasına bir firma daha resmi olarak adım atmış oldu. TECNO ilk dizüstü bilgisayarı Megabook T1’i IFA 2022’de tanıttı.

TECNO, akıllı telefon sektöründe yakaladığı başarının ardından şimdi gözünü dizüstü bilgisayar sektörüne dikmiş durumda. Firma daha önce bunun sinyallerini vermişti. Bu sinyallerinin ilk meyvesini de IFA 2022’de gösterdi. Berlin’de yapılan etkinlikte şirket Megabook T1 cihazını tanıttı. Cihaz hakkında en çok ilgi çeken durumlardan biri de dizüstü bilgisayar çok sayıda farklı renkle kullanıcılara sunulacak.

Megabook T1

Megabook T1, şirketin Startrail Phantom adını verdiği, birden fazla parlak şeridin geçtiği çift tonlu bir kaplamaya sahiptir. Gövde alüminyum metalden yapılmıştır, bu da ona birinci sınıf bir görünüm ve parlak bir görünüm kazandırır. Ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayar sadece 14,8 mm ölçülerinde ve mevcut 15 inç dizüstü bilgisayarların çoğundan daha hafif olan 1,4 kg ağırlığında.

t55

Megabook T1, Intel Core i5 -1157G işlemci tarafından destekleniyor, ancak yükseltilmiş bir Intel Core i7 işlemci seçme seçeneğiniz de var. Dizüstü bilgisayar iki bellek seçeneği ile birlikte geliyor. 8 GB RAM + 512 GB SSD depolama ve 16 GB RAM + 1 TB SSD depolama. 70 Wh’lik devasa bir pille çalışan dizüstü bilgisayar, 17 saate kadar kesintisiz pil ömrü sağlar ve çağdaş dizüstü bilgisayar şarj cihazlarından 400 kat daha hızlı ve 100 kat daha hafif olan 65W GaN şarj cihazıyla birlikte gelir. Bu, Megabook T1’inizi pil ömrü ve hacmi konusunda endişelenmeden iş, çalışma ve seyahat için kolayca taşınabilmesini sağlıyor.

Megabook T1, en yeni Windows 11 işletim sistemini çalıştırır ve harici cihaz iletimi için 9 bağlantı hub’ı ile birlikte gelir. Diğer ilginç özellikler arasında gizlilik gölgeli 2 MP HP kamera, parmak izi kilit açma sensörlü güç düğmesi, Bluetooth v5.0, tekno telefonlara kablosuz aktarım için TECNO Link, arkadan aydınlatmalı klavye ve daha fazlası yer alıyor. Megabook T1, 2022’nin üçüncü çeyreğinde perakende satışa çıkacak. 

Lenovo Legion Y32p-30 4K oyun monitörü piyasaya sürüldü