Xiaomi Mi 5’in AnTuTu puanı dudak uçuklattı!

xiaomi mi 5 antutu skoru

Bir süredir söylentileri ortalıkta olan Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Mi 5’in ilk performans testi sonucu geldi. AnTuTu isimli performans testi uygulamasında Xiaomi Mi 5 öyle bir puan aldı ki, yer yerinden oynayacak diyebiliriz. Şimdiye kadar alınmış en yüksek puanı alan modelin detayları ve skor tablosu haberimizde.

 

Çin’li üretici Xiaomi’nin henüz piyasaya çıkarmadığı Mi 5 isimli modeli AnTuTu performans testi uygulamasında görüldü. Şimdiye kadar alınmamış bir puanı alarak bütün dikkatleri üzerine çekti. Tam olarak 73.075 puanı alan telefon, AnTuTu testinin zirvesine oturmayı başardı. En yakın rakibi MX4 ve Galaxy Note 4 olan model, en yakın rakiplerinden %40 daha fazla puan aldı. Peki Xiaomi Mi 5’in performansının sırrı ne? Şimdi gelin bu canavar telefonun işlemcisine göz atalım.

xiaomi-mi-5-antutu-skoru

Xiaomi Mi 5’in ilk etapta Snapdragon 820 kullanacağı tahmin ediliyordu ancak firma daha sonra tercihini MediaTek’ten yana kullandı. MediaTek’in Helio X20 isimli işlemcisini kullanan modelin kaç çekirdekli olduğunu duyunca şaşıracaksınız. Deca-core olarak anılan MediaTek Helio X20 işlemci tam tamına 10 çekirdekli. Ancak tabii ki 73.000’den fazla puan almasıyla tüm sorunlar çözülmüş değil. Asıl merak konusu işlemcinin detayları.

10-cekirdekli-islemci-skoru

Xiaomi Mi 5, MediaTek Helio X20 isimli 10 çekirdekli işlemciyi kullanıyor ancak bu işlemcinin pil tüketimi ve ısınma durumu hakkında herhangi bir bilgi yok. Evet bu kadar performanslı olması imkansız değil ancak normalden fazla güç tüketiyorsa veya normalden fazla ısınıyorsa, bu kadar performans son derece anlamsız olur. Dolayısıyla telefon piyasaya çıkmadan çok fazla umutlanmaya gerek yok. Kendi telefonlarınızın AnTuTu testinde kaç puan aldığını yorumlar bölümünde paylaşmayı unutmayın.

iPhone’ların ekranı da bükülecek!