Xiaomi katlanabilir telefon için geri sayıma geçti

Xiaomi, Redmi Note 9T lansman tarihi belirlendi!

Uzun bir süredir katlanabilir ekranlı telefonlar üzerinde çalışan Xioami sonunda somut adımlar atmaya başladı. Xiaomi ilk katlanabilir ekranlı telefon modeli için geri sayıma geçti.

2021’in katlanabilir ekranlı modeller açısından önemli bir yıl olması bekleniyor. Bilindiği üzere şu anda katlanabilir ekranlı telefon üreten 3 farklı isim var. Motorola, Samsung ve Huawei.

Onların da model sayısının hayli kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Samsung iki farklı katlanabilir ekranlı telefon modeli ile yola devam ederken, Huawei ve Motorola birer seri ile model sayısını arttırıyor.

Fakat bu cihazların üst segmente hitap etmesi, fiyatların yüksek olmasına, dolayısıyla bu teknolojinin tabana yayılmasının zorlaşmasına neden oluyor.

Xiaomi katlanabilir telefon için geri sayıma geçti

Katlanabilir ekranlı telefonların yayılmasının tek yolu ise model sayısının artması. Bunun için de katlanabilir ekranlı telefon üreten firma sayısının artması gerekiyor.

Şu anda Apple ve Xioami gibi isimlerin katlanabilir ekranlı cihazlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Görünen o ki bu isimlerden Xiaomi, katlanabilir ekrana sahip ilk telefonunu bu yıl satışa sunacak.

Mi Mix serisinin yeni üyesi olarak tanıtılması beklenen modelin fiyat olarak diğer katlanabilir ekranlı cihazlardan pek de aşağı olmayacağı düşünülüyor.

Ayrıca Xiaomi’nin bu telefonu hangi pazarlarda satışa çıkaracağı da ayrı bir soru işareti diyebiliriz. Yine de bekleyip göreceğiz. Belki Çinli üretici bu modelini Türkiye’de de satışa sunar.

Apple Almanya için muslukları açma kararı aldı