Apple, Almanya’ya yeni yatırım yapmaya karar verdi, işte sebebi

Apple, Almanya'ya yeni yatırım yapmaya karar verdi, işte sebebi

Apple, geleceğe yönelik planları çerçevesinde Almanya’nın Münih kentinde kuracağı yeni tesisler için adımlarını atmaya başladı.

Apple, bu tesisinde çipset tasarımı ve 5G modemler üzerine çalışmalar yapmayı hedefliyor. Zaten son yıllarda Apple ile Qualcomm arasında uzaklaşmanın olduğuna dikkat çekiliyordu, ki bu yeni hamle de bir nevi “Ben kendim yaparım” anlamını taşıyor olabilir.

Cupertino’dan yapılan açıklamada, Münih’te kurulacak bu yeni tesis için önümüzdeki üç yılda 1 milyar euro yatırım yapılacak. Münih, bu yatırımla birlikte Apple’ın Avrupa’daki en büyük geliştirme merkezi unvanını koruyor. Burada 1500’den fazla mühendisi bulunan firma, böylelikle güç yönetimi ve kablosuz teknolojiler üzerine çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Apple, Almanya'ya yeni yatırım yapmaya karar verdi, işte sebebi

Tesis hakkında biraz daha bilgi verelim isterseniz. 30 bin metre karelik bir çalışma alanından söz ediliyor, ki görseli yukarıda da görebilirsiniz. Tesisin kullanıma hazır hale gelmesi için de 2022 yılı, yani önümüzdeki yıl işaret ediliyor.

Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Apple CEO’su Tim Cook, Almanya’daki ekiplerin yeni tesiste 5G üzerine yapacağı çalışmaları ve keşfedebilecekleri yeni olasılıklar için şimdiden büyük merak ve heyecan duyduğunu ifade ediyor. Sonuçta 5G, önümüzdeki dönemde hayatımızın hemen her noktasında güçlü bir çözüm noktası olacak.

Apple, dünyanın pek çok farklı ülkesinde, pek çok farklı alanda çalışmalar yürütüyor. Örneğin firma, Hindistan’da hazırlanan tesisler aracılığıyla pek çok ürünün üretimini yapıyor. Geçtiğimiz günlerde gelen haberde de iPhone 12’nin bu ülkede üretilebileceği belirtiliyordu. Ek olarak, iPad tabletlerin üretimleri de gündemde.

Logitech MX Anywhere 3 kablosuz mouse ile her zemine uygun deneyim