Xiaomi, kamera alışkanlıklarına yeni bir boyut katmak istiyor

Xiaomi, kamera alışkanlıklarına yeni bir boyut katmak istiyor

Xiaomi, kamera alışkanlıklarını değiştirmeye kararlı görünüyor. Firmaya ait olduğu belirtilen yeni bir patente dair detaylar internette yayınlandı.

Xiaomi , akıllı telefon pazarında yükselen yıldızlardan bir tanesi. Pek çok modelinde iyi özellikleri uygun fiyata sunmayı hedefliyor ve görünüşe göre daha başka planları da var.

Firmanın Haziran 2019’da aldığı ve MyFixGuide sitesinde yayınlandığı belirtilen patent, Xiaomi’nin arka tarafta konumlandırılmış üçlü kamera sistemini ortaya çıkardı. Bu sistemdeki kameralardan bir tanesinin hem arka hem de ön kamera olarak kullanılabileceği, kullanım durumana göre de bu kameranın yana ya da yukarıya doğru açısını değiştirebileceği konuşuluyor.

Xiaomi, kamera alışkanlıklarına yeni bir boyut katmak istiyor

Arka taraftaki üçlü kamera sistemi olarak düşündüğümüzde; bu kameralardan bir tanesi ana, diğeri geniş açılı, sonuncusu da bokeh kamera olabilir. Muhtemelen de ana kamera olarak kullanılacak kameranın hem ön hem de arka kamera olarak kullanımı mümkün olabilir. Bu da pek çok selfie kameraya kıyasla daha iyi bir çekim kalitesi anlamına geliyor. Hem fotoğraf hem de video olarak.

Biliyorsunuz son dönemde pek çok firma, telefonların ön kısmında ekrana daha fazla yer vererek çerçeve faktörünü gittikçe inceltiyor. Yine de selfie kamera için damla çentik ve benzeri detaylar var. İşte bu detayların da ortadan kaldırılarak ekrana tam hakimiyetin sunulması gündemde.

Bunun olabilmesi için Xiaomi ‘nin aldığı bu patent önemli. Öte yandan, ekran camının altına yerleştirilen ve gerektiğinde aktifleştirilebilecek selfie kamera üzerine de çalışmaların olduğu biliniyor.

Logitech MX Master 3 kablosuz mouse inceleme

DOOM ‘un efsane yaratıkları gerçek hayata adım atabilir

Gregor Punchatz, DOOM oyunlarında yaratık tasarımları üzerine çalışmalar yürütmüş isimlerden biri. Örneğin, Spider-Mastermind ve Mancubus gibi önemli tasarımlara o imza attı. Tabii o yıllarda 3D tasarımlar kolaylıkla hazırlanıp dijital ortama aktarılamıyordu. Bunun için önce yaratıkların kilden ya da latexten heykelleri hazırlanıyor ve bunlar farklı açılardan taranarak dijital ortama aktarılıyordu. Yine de bire bir 3D değil, 2.5D olarak belirtebileceğimiz modellemelerdi bunlar.

Kişisel YouTube kanalında bir video paylaşan Punchatz, orijinal Spider-Mastermind ve Mancubus’un heykellerini yeniden yapmak ve isteyen her DOOM hayranına ulaştırabilmek istiyor. Tabii bu o kadar da kolay değil.

Öncelikle, serinin yasal haklarını elinde bulunduran id Software ve yayıncı şirket Bethesda’nın da bu projeye onay vermesi gerekiyor. Örneğin, Bethesda bu proje için Gregor’u işe alabilir ve bu sayede, bu orijinal tasarımların farklı boyutlarda 3D kopyaları hazırlanarak “sınırlı sayıda olmak üzere” oyun severlere sunulabilir.