Xiaomi ekran altı kamera teknolojisini tanıttı!

Xiaomi ekran altı kamera

Xiaomi ekran altı kamera teknolojisini tanıttı. 3. nesil ekran altı kamera olarak lanse edilen bu özellik devrim yaratacak.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, yeniliklerini tanıtmada dur durak bilmiyor. Şimdi de Xiaomi ekran altı kamera teknolojisini sürpriz bir şekile tanıttı. Twitter üzerinden paylaşılan videoda bu özellik 3. nesil ekran altı kamera olarak isimlendiriliyor. Oldukça sıra dışı olan bu özellik için çok da beklemeyeceğiz.

2021 yılında tanıtılacak olan tepe segment Xiaomi telefonlarında yer alacak olan bu özellik sayesinde ekranın küçük bir bölümü ön kamera moduna geçildiğinde pasif hale geliyor. Pixelleri iptal ederek lensin ortaya çıkmasını sağlayan bu teknoloji, 2021’in en büyük devrimi olacak gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 10T Pro 108 MP kamera ile geliyor!

OLED panele uygulanabilen bu teknoloji şimdilik LCD ekranlarda çalışmıyor. Bu yüzden ekran altı kameranın sadece amiral gemisi modellerinde kullanılacağını söyleyebiliriz. İlk olarak Xiaomi Mi 20/ Mi 11 ailesinde kullanılacak olan bu özelliğin daha sonrasında TCL tarafından da kullanılması bekleniyor.

Xiaomi’nin bu hamlesine Apple ve Samsung’un nasıl karşılık vereceği henüz bilinmiyor. Muhtemelen bu iki teknoloji devi, yeni teknolojinin oturmasını bekleyecek. Bu yüzden ekran altındaki kamerayı iPhone ve Galaxy modellerinde 2-3 yıl sonra anca görmeye başlayabiliriz.