Xiaomi Telefonlarda 7500 mAh Bataryalara Geçiliyor

Xiaomi

Xiaomi, batarya konusunda çıtayı yükseltiyor. Şirket yeni nesil telefonlarında 7000-7500 mAh’lık bataryalar kullanmaya hazırlanıyor.

Şarj hızı 200W’ın üzerinde olan ilk akıllı telefonu piyasaya süren şirket olan Xiaomi, bugünlerde ise dikkatini batarya kapasitesine çevirmiş gibi görünüyor. Yeni çıkaracağı akıllı telefonlarındaki batarya kapasitesini daha da yukarı çekmek için çalışmalarını sürdüren şirket, yakın bir gelecekte kayda değer bir atılım yapacak gibi görünüyor.

Akıllı telefon dünyasına dair paylaşımlarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı bilgilere göre şirket çok yakında 7500 mAh’lık bataryalara sahip telefonlar çıkarmaya hazırlanıyor. Xiaomi’nin amiral gemisi telefonlarının bir sonraki jenerasyonunda, 100W hızlı şarj özelliğine sahip 7500 mAh’lık bataryalar görmeye başlayabiliriz. 120W şarj hızına sahip telefonlar içinse 7000 mAh’lık bataryalar kullanılacağı söyleniyor.

Xiaomi 2

Realme gibi bazı şirketler şarj hızı konusunda telefonlarını geliştirmeye çalışıyor olsa da akıllı telefon dünyasındaki genel trend şarj hızından çok daha yüksek batarya kapasitelerine kaymış gibi görünüyor. Çünkü sadece Xiaomi değil Honor, vivo, OnePlus gibi şirketler de şarj hızını arttırmak yerine daha büyük bataryalara sahip telefonlar geliştirmeye çalışıyor. Bu ikisini aynı anda sunacak bir telefon görmek içinse daha en az birkaç yıl beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Çünkü şimdilik 7000-7500 mAh’lık bataryalarda görebileceğimiz en yüksek batarya hızı 100 ya da 120 W olacak gibi duruyor. Bu yeni nesil bataryaları göreceğimiz ilk telefonun hangisi olacağı ise bilinmiyor.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor