Xiaomi 200W şarjı, 800 döngüde pil kapasitesinin %20’sini düşürüyor

Xiaomi 200W şarjı, 800 döngüde pil kapasitesinin %20'sini düşürüyor

Xiaomi, yakın zamanda sergilediği 200W şarj teknolojisi hakkında bir soru-Cevap yaptı ve hiper şarjın pil için güvenli olup olmadığı soruldu.

Xiaomi 200W şarj sırasında ısıyı nasıl dağıttığını ve süper hızlı doldurmadan ne tür bir etki bekleyebileceğinizi bir dizi slaytta yanıtladı. Tahminlerine göre, her gün tam şarj yaparsanız iki yıldan fazla olan 800 döngüden sonra pil kapasitesinin %20’sinden biraz daha azını kaybedecek. Şarjlar arasında daha uzun süre bırakırsanız, süre daha da uzayabilir. 5.000 mAh (Mi 11 Ultra’daki gibi) için hızlı matematik yaparsak, bu 800 döngüden sonra orijinal 5.000 mAh’sinin 4.000 mAh’sini taşıyacağı anlamına geliyor.

Xiaomi 200W şarjı, 800 döngüde pil kapasitesinin %20'sini düşürüyor

Xiaomi, insanların 400 döngüden sonra en az %60 talep ettiğini ve bu rakamı Xiaomi’nin büyük ölçüde aştığını söylüyor. Ancak kaçınılmaz durum burada da karşımıza çıkıyor. Elinizden geleni de yapsanız, hatta pilinizi ne kadar yavaş şarj ederseniz edin, 800 döngüden sonra bozulmaya başlayacaktır. Burada önemli bir faktör de ısı. Isı, pil bozulmasının bir numaralı suçlusudur, bu nedenle telefonunuzu 5 saat boyunca 5W’lık bir şarj cihazına veya 10 dakika boyunca 200W’lık bir şarj cihazına bağlı tutarsanız, pilinizin uğraştığı ısı, şarjını en hızlı şekilde azaltacaktır. Ve tüm piller yıllarca kullanımdan sonra kapasitelerini kaybeder, bu nedenle Xiaomi tarafından verilen hızlar göz önüne alındığında şu anki kapasite aslında çok makul geliyor. iPhone 500 devirde ciddi bir pil kapasitesi düşüş performansı sergiliyor. Bu nedenle Apple mı Xiaomi mi tercih edersiniz tamamen size kalmış.

En büyük bankalar kripto para çıkartmak istiyor: Yoğun ilgi var