Xiaomi 200W şarj teknolojisi aslında başkası tarafından üretilmiş!

Xiaomi 200W şarj teknolojisi aslında başkası tarafından üretilmiş!

Akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara kadar çeşitli cihazlar için süper hızlı şarj teknolojisi sektörü hızla devam ediyor. Yakın zamanda Xiaomi, Mi 11 Pro için dağıtılabilecek HyperCharge 200W şarjını tanıttı, ancak sektöre yakın gözlemciler Xiaomi’nin başarısının arkasında başkasının olduğunu savunuyor.

Görünen o ki, Xiaomi’nin coşkusuna rağmen hala 200W şarjdan biraz uzaktayız. Bununla birlikte, son raporlar, şarj tasarımına odaklanan Çinli bir firma olan NuVolta Technologies’in yakın zamanda, 100W güç üretebilen NU2205 adlı ikinci nesil pompa hızlı şarj çipini piyasaya sürdüğünü gösteriyor. NuVolta NU2205, Xiaomi’nin öngördüğü, bölünmüş piller için çift hücreli 4:2 pompa hızlı şarjı destekliyor. Bu nedenle, Xiaomi’nin Mi 11 Pro için HyperCharge teknolojisinin 200W’lık bir kompozit şarj kapasitesine sahip olması mümkün.

Xiaomi 200W şarj teknolojisi aslında başkası tarafından üretilmiş!

Görünüşe göre Xiaomi’nin HyperCharge 200W şarj cihazı, girişimin iki taraf arasındaki işbirliği ilişkisini kanıtlıyor. Xiaomi’nin NuVolta güdümlü hızlı şarj çift hücre teknolojisini açıklayan ilk Çinli şirket olması muhtemel. Xiaomi, HyperCharge’ın bir pili yaklaşık 15 dakikada %0’dan %100’e şarj edebileceğini iddia etmişti. Bu etkileyici bir performans, ancak etrafta dolanan sayıların yanıltıcı olabileceğine inanılıyor. Daha sonraki raporlar, gösteri için kullanılan Mi 11 Pro‘nun gerçek pil kapasitesinin 4.000 mAh olduğunu ve piyasaya sürülenden farklı olduğunu ortaya koydu. Cambridge Üniversitesi’ndeki bazı araştırmacılar tarafından ses enerjisinin kullanılmasından laboratuvar tabanlı çabalara kadar, cihazların süper hızlı şarj edilmesi için akademi içinde bile başka araştırmalar da yapıldı.

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü madencilerin yüzünü güldürdü: Yeniden yükseliş gelebilir