Xiaomi 2. el telefon pazarında da lider

Xiaomi Mi Max 3, MIUI 12.5 güncellemesi aldı

Son yıllarda önemli bir yükseliş yakalayan Xiaomi 2. el telefon pazarında da lider konuma yükseldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli üreticilerinden biri olan Xiaomi, son dönemde büyük bir yükseliş yakaladı. Elbette bu yükselişte ezeli rakibi Huawei’nin ağır bir kan kaybına uğraması da önemli bir role sahip. Malum Huawei satışları dünyanın hemen her bölgesinde büyük bir düşüş yaşıyor.

Dolayısıyla Huawei müşterileri farklı markalara yönelmiş durumdalar. İşte bu noktada ön plana çıkan isimlerden birisi de Xiaomi oldu.

Hali hazırda akıllı telefon pazarında 3. Sıraya kadar yükselen Xiaomi, 2. el pazarında ise liderlik koltuğunu ele geçirdi.

Xiaomi 2. el telefon pazarında da lider

Çin’de yayınlanan bir rapora göre, geçtiğimiz ay en çok satan 2. el telefonlar listesinde Xiaomi ilk sırada bulunuyor. Onu Vivo ve Oppo takip ediyor.

Bilindiği üzere ülkemizde de ikinci el tarafında önemli bir Pazar var. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’de de Xiaomi’nin ikinci el tarafında önemli bir müşteri kitlesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen Apple’ın da ikinci el tarafında daha çok rağbet gördüğü inkar edilemez bir gerçek.

Xiaomi modelleri ülkemizde rakiplerine oranla göreceli olarak daha uygun fiyatlara sahipler. Dolayısıyla kullanıcılar Xiaomi modellerini genelde sıfır olarak satın almayı tercih ediyorlar.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek