Xiaomi 12 Lite özellikleri ile mest etti

xiaomi 1

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, yakın zamanda 12 serisine iki yeni isim daha ilave edecek. Bunlardan biri olan Xiaomi 12 Lite ise bugün bir kez daha kendini gösterdi.

Xiaomi 12 Lite özellikleri ile mest etti. Çinli teknoloji devi Xiaomi, uzun bir zamandır neredeyse tüm vaktini Xiaomi 12 serisine veriyor. Xiaomi 12X, Xiaomi 12T, Xiaomi 12 Pro derken dün itibariyle Xiaomi 12S modelinin tanıtım tarihini duyuran şirket, bugün sızdırılan Xiaomi 12 Lite modelinin görüntülerine ise engel ol(a)madı.

xiaomi 11 lite

Aslında tasarım olarak diğer 12 serisi modellerden çok da büyük bir farkı olmayan Xiaomi 12 Lite yine ön yüzeyde ekranın üzerinde ortalanmış, arka yüzeyinde ise telefonun sağ üst köşesinde kurgulanmış kameralarla karşımıza çıkıyor. Madem kamera dedik o halde bu sensörlerin özelliklerinden  de bahsedelim.

xiaomi 1

Xiaomi 12 Lite özellikleri ile mest etti

Xiaomi 12 Lite’ın ön yüzeyinde bulunan kamerası 16MP’lik öz çekim fırsatı sunarken arka kamera üçlüsü ise 108MP + 8MP + 5MP’lik bir yapıdan oluşuyor. 6,55 inç büyüklüğündeki ekranıyla 120Hz yenileme hızı ve Full HD+ çözünürlük gibi özellikler sunan telefonda ayrıca 67W hızlı şarj desteğine sahip 4.500mAh batarya bulunuyor.

Xiaomi yardım desteğinde bulundu

Gücünü Snapdragon 778G yonga setinden alan Xiaomi 12 Lite, 6GB RAM + 128GB dahili depolama alanı ve 8GB RAM + 256GB dahili depolama alanı seçenekleriyle satışa sunulacak. Telefonun çıkış tarihi veya fiyatı hakkında şimdilik herhangi bir malumat bulunmuyor.

Tesla otomobillerin tamiri pahalı patlıyor